Friday, September 25, 2009

ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΟΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ




χτένια κατεψυγμένα 8-10 τεμάχια
πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες 1 κούπα
κρεμμύδι φρέσκο 2 κ. σ.
μαιντανό
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
βούτυρο 2 κ. σ.
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Βάλτε τις πιπεριές, το κρεμμύδάκι, το μαιντανό, το ελαιόλαδο και αλάτοπίπερο σε multi και χτυπήστε μέχρι να γίνει αλοιφή. Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και σοτάρετε τα χτένια 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ξανθίνουν. Σερβίρετε αμέσως με λεμόνι και την σός πιπεριάς.

3 comments:

FoodJunkie said...

Καλημέρα! Από εστιατόριο είναι οι φωτό; Γιατί αν τα έφτιαξες εσύ θα ήθελα να μου βρείς που βρήκες χτένια!!!

Ειρηνη said...

Οι φωτογραφίες είναι όλες δικές μου μιας και οι συνταγές που ανεβάζω είναι αυτές που μαγειρεύω για το καθημερινό μας τραπέζι.Τα χτένια τα βρίσκω στο Makro και στον Βασιλόπουλο (στα κατεψυγμένα).
Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

Ειρήνη

FoodJunkie said...

Ωραίες οι φωτό και η παρουσίαση πολύ επαγγελματική. Ευχαριστώ για την πληροφορία, θα τα αναζητήσω.