Tuesday, October 13, 2009

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ





κουνέλι 1 κιλό σε μερίδες
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
μανιτάρια φρέσκα 400 γρ
κρεμμύδι τριμμένο 1
λευκό κρασί 1/2 κούπα
ντομάτα τριμμένη 400 γρ.
ζωμό κρέατος 2/3 κούπας
δεντρολίβανο φρέσκο 2 κ.σ.
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε με νερό και ξύδι το κρέας. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις μερίδες του κρέατος. Αλατοπιπερώστε και βάλτε το δεντρολίβανο. Όταν ροδίσουν βγάλτε το σ' ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά. Βάλτε την ντομάτα, το ζωμό και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά. Αδειάστε την σάλτσα στο πυρέξ με το κουνελάκι και ψήστε στους 200 c για 1 ώρα και 30 λεπτά.

1 comment:

Peter M said...

Eirini...oraio to kounelaki...pai poli me dentrolivano.