Tuesday, October 20, 2009

ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ



στήθη από κοτόπουλο 5
κατίκι δομοκού 200 γρ.
φρέσκο σπανάκι 250 γρ.
λευκό κρασί 1/2 κούπα
ζωμό κότας 2 1/2 νεροπότηρα
ρύζι νυχάκι 1 νεροπότηρο
ελαιόλαδο

Καθαρίστε και πλύνετε το σπανακι καλά. Ζεματίστε το σε βραστό νερό 5 λεπτά. Ανακατέψτε το με το κατίκι. Ανοίξτε τα στήθη στην μέση, να γίνει μια "τσέπη" και μοιράστε την γέμιση. Στερεώστε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν και αλατοπιπερώστε τα. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Λαδώστε ένα πυρέξ, βάλτε το ρύζι, το κρασί,τον ζωμό και λίγο αλατάκι. Τοποθετήστε τα στήθη από πάνω και καλύψτε με αλουμινόχαρτο το σκεύος. Ψήστε στους 180 c για 1 ώρα περίπου.

No comments: