Friday, September 25, 2009

ΧΤΕΝΙΑ ΜΕ ΣΟΣ ΠΙΠΕΡΙΑΣ




χτένια κατεψυγμένα 8-10 τεμάχια
πολύχρωμες πιπεριές ψιλοκομμένες 1 κούπα
κρεμμύδι φρέσκο 2 κ. σ.
μαιντανό
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
βούτυρο 2 κ. σ.
λεμόνι
αλάτι
πιπέρι

Βάλτε τις πιπεριές, το κρεμμύδάκι, το μαιντανό, το ελαιόλαδο και αλάτοπίπερο σε multi και χτυπήστε μέχρι να γίνει αλοιφή. Σε ένα αντικολλητικο τηγάνι βάλτε το βούτυρο και σοτάρετε τα χτένια 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να ξανθίνουν. Σερβίρετε αμέσως με λεμόνι και την σός πιπεριάς.

Saturday, September 19, 2009

ΤΣΙΖΚΕΪΚ ΜΕ ΓΛΥΚΟ ΒΥΣΣΙΝΟ





τυρί κρέμα (φιλαδέλφεια) 600 γρ.
κρέμα γάλακτος 3/4 φλ.
χυμό λεμόνι 2 κ.
μπισκότα digestive 1 πακέτο
γλυκό κουταλιού βύσσινο

Βάλτε σε multi τα μπισκότα να γίνουν τρίμμα και στρώστε τα σε μια ταρτιέρα ή σε ατομικά μπολάκια. Ανακατέψτε το τυρί με την κέμα γάλακτος και το λεμόνι στο μίξερ και όταν γίνει μία απαλή κρέμα στρώστε την πάνω από τα μπισκότα κα αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα να δέσει. Όταν θέλετε να σερβίρετε το γλυκό περιχύστε το με γλυκό και σιρόπι βύσσινο.

Thursday, September 17, 2009

ΦΡΕΣΚΑ ΜΥΔΙΑ ΓΚΡΑΤΙΝΕ





φρέσκα μύδια 1 κιλό
σκόρδο ψιλοκομμένο 1 σκ.
μαιντανό 2 κ. σ.
άνηθο 2 κ. σ.
τρίμα ψωμιού 5 κ. σ.
παρμεζάνα 2 κ. σ.
λευκό κρασί 1 φλ.
ελαιόλαδο 4 κ. σ.

Καθαρίστε και πλύντε καλά τα μύδια. Βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με το λευκό κρασί και βράστε τα για 10 λεπτά. 'Οσα μύδια δεν ανοίξουν πετάχτε τα. Στρώστε τα σε ένα ταψάκι.
Ανακατέψτε καλά το ψωμί, τα μυρωδικά, το σκόρδο , την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο. Με ένα κουταλάκι βάλτε πάνω σε κάθε μύδι λίγη από την γέμιση. Βάλτε τα στο φούρνο, στο γκρίλ και ψήστε για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια τους.