Thursday, October 29, 2009

ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΣΟΛΟΜΟ ΚΑΙ ΜΑΣΚΑΡΠΟΝΕ





καπνιστό σολομό
μασκαρπόνε
άνηθο ψιλοκομμένο
ψωμί τόστ χωρίς κόρα

Διαλέξτε ένα ψωμί του τόστ χωρίς κόρα. Βάλτε ένα-ένα ψωμάκι σε μια ξύλινη επιφάνεια και πατήστε το με πλάστη και από τις δύο πλευρές, όπως θα κάνατε για να "ανοίξετε" μια ζύμη. Με αυτον τον τρόπο τα ψωμάκια θα γίνουν πιο λεπτά και θα τυλίγονται σε ρολό εύκολα. Αλείψτε τα ψωμάκια με το μασκαρπόνε, βάλτε λίγο άνηθο και από ένα κομματάκι σολομό. Τύλίξτε σε ρολό αμέσως και στερεώστε με οδοντογλυφίδα. Κάντε το ίδιο για όλα τα ψωμάκια. Καλύψτε με μια διάφανη μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα.Όταν θέλετε να τα σερβίρετε , βγάλτε τις οδοντογλυφίδες και κόψτε κάθε ρολό στα δύο.

Tuesday, October 20, 2009

ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙΚΙ



στήθη από κοτόπουλο 5
κατίκι δομοκού 200 γρ.
φρέσκο σπανάκι 250 γρ.
λευκό κρασί 1/2 κούπα
ζωμό κότας 2 1/2 νεροπότηρα
ρύζι νυχάκι 1 νεροπότηρο
ελαιόλαδο

Καθαρίστε και πλύνετε το σπανακι καλά. Ζεματίστε το σε βραστό νερό 5 λεπτά. Ανακατέψτε το με το κατίκι. Ανοίξτε τα στήθη στην μέση, να γίνει μια "τσέπη" και μοιράστε την γέμιση. Στερεώστε με οδοντογλυφίδες για να μην ανοίξουν και αλατοπιπερώστε τα. Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Λαδώστε ένα πυρέξ, βάλτε το ρύζι, το κρασί,τον ζωμό και λίγο αλατάκι. Τοποθετήστε τα στήθη από πάνω και καλύψτε με αλουμινόχαρτο το σκεύος. Ψήστε στους 180 c για 1 ώρα περίπου.

Tuesday, October 13, 2009

ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΕ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ





κουνέλι 1 κιλό σε μερίδες
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
μανιτάρια φρέσκα 400 γρ
κρεμμύδι τριμμένο 1
λευκό κρασί 1/2 κούπα
ντομάτα τριμμένη 400 γρ.
ζωμό κρέατος 2/3 κούπας
δεντρολίβανο φρέσκο 2 κ.σ.
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε με νερό και ξύδι το κρέας. Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τις μερίδες του κρέατος. Αλατοπιπερώστε και βάλτε το δεντρολίβανο. Όταν ροδίσουν βγάλτε το σ' ένα πυρίμαχο σκεύος. Ρίξτε μέσα στο τηγάνι το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5 λεπτά. Σβήστε με το κρασί και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά. Βάλτε την ντομάτα, το ζωμό και σιγοβράστε για 20-25 λεπτά. Αδειάστε την σάλτσα στο πυρέξ με το κουνελάκι και ψήστε στους 200 c για 1 ώρα και 30 λεπτά.

Monday, October 5, 2009

ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ






φιογκάκια ή βίδες 500 γρ.
κοτόπουλο στήθος 1
ντοματάκια 250 γρ.
σέλερι ψιλοκομμένο 4 κ.σ.
μαγιονέζα 2 κ.σ.
γιούρτι 2 κ.σ.
μουστάρδα απαλή 1 κ.γ.
αλάτι
πιπέρι

Βράστε τα ζυμαρικά και βάλτε τα σε μια σαλατιέρα. Αλατοπιπερώστε και ψήστε το στήθος κοτόπουλο στην σχάρα ή σε αντικολλητικό τηγάνι και όταν είναι έτοιμο ψιλοκόψτε το. Ανακατέψτε στο μούλτι την μαγιονέζα, το γιαούρτι και την μουστάρδα. Βάλτε στην σαλατιέρα το κοτόπουλο, τα ντοματάκια, το σέλερι και την σος. Ανακατέψτε καλά και φυλάξτε την σαλάτα στο ψυγείο μέχρι να σερβίρεται.