Sunday, November 29, 2009

ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΟΥΡΤΑ ΑΛΟΓΑΚΙ

Φτιάξτε ένα κέικ της αρεσκείας σας σε στρογγυλή φόρμα
Κόψτε το στη μέση
Κόψτε ένα χαρτόνι όπως το παραπάνω σχήμα για να
φτιάξετε το σώμα και τα πόδια
και με ένα μαχαίρι κόψτε και αφαιρέστε το κέικ που περισεύει
κάντε το ίδιο για το κεφάλι και την ουρά
ενώστε το σώμα το κεφάλι και την ουρά
απλώστε πάνω στο αλογάκι έτοιμο garni ζαχαροπλαστικής
με γεύση σοκολάτα
και διακοσμήστε με τρούφα σοκολάτα την ουρίτσα και
την χέτη.
βάλτε μια καραμελίτσα για μάτι ή αφήστε τα παιδιά να
δημιουργήσουν!

Friday, November 20, 2009

ΦΑΒΑ ΜΕ ΧΤΑΠΟΔΙ ΚΑΙ ΚΑΠΑΡΗ







φάβα 500 γρ.
χταπόδι 1 μέτριο
ελαιόλαδο
κάπαρη 2 κ. σ.
κρεμμύδι 1
κόκκινο κρασί 1 σφηνάκι
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Ξεπλύντε και καθαρίστε καλά την φάβα. Βάλτε την να βράσει σε αρκετό νερό (μην βάλετε στην κατσαρόλα το καπάκι γιατί η φάβα αφρίζει και φουσκώνει). Βάλτε 1 κ.σ. λάδι και αλάτι.και φήστε την να βράσει για περίπου 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει. Αφήστε την να κρυώσει και κάντε την κρέμα στο multi.
Βάλτε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με ελάχιστο νερό και ξίδι να βράσει για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο βγάλτε και κόψτε το σε μικρά κομματάκια. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι, την κάπαρη και βάλτε και το χταπόδι. Χαμηλώστε την φωτιά και φήστε για 5 λεπτά να σοταριστεί και αυτό. Σβήστε με το κρασί και πασπαλίστε με λίγη ρίγανη. Σερβίρετε την φάβα και από πάνω το χταπόδι.

Tuesday, November 3, 2009

ΒΟΛΟΒΑΝ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ




σφολιάτα 2 φύλλα
γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
έτοιμη σος κοκτέιλ
βούτυρο
λάιμ

Απλώστε τα φύλλα σφολιάτας και ανοίξτε τα με ένα πλάστη. Κόψτε στρογγυλά κομμάτια με ένα κουπάτ. Κρατήστε τα μισά ώς έχουν και τα άλλα μισά κόψτε τα πάλι με ένα μικρότερο κουπάτ στο κέντρο ώστε να δημιουργηθεί ένα σχήμα σαν ¨δαχτυλίδι".Βάλτε τα δεύτερα επάνω στα ολόκληρα στρογγυλά φύλλα σφολιάτας και πιέστε να ενωθούν καλά οι άκρες. Αλείψτε με λίγο βούτυρο και ψήστε στους 180 c μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν και έπειτα γεμίστε τα με την σός κοκτέιλ, βάλτε από μια γαρίδα και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ. Γίνονται περίπου 15 βολοβάν.