Sunday, December 27, 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ







μπισκότα μιράντα τριμμένα 1 πακέτο
σοκολάτα κουβερτούρα 150 γρ.
βούτυρο 75 γρ.
καρύδια τριμμένα 100 γρ.
κονιάκ λίγες σταγόνες
άσπρη κουβερτούρα 100 γρ
μαύρη κουβερτούρα 100γρ.


Ανακατέψτε τα μπισκότα με τα καρύδια. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και μόλις είναι έτοιμη βάλτε το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Βάλτε μέσα και τα τριμμένα μπισκότα με τα καρύδια. Ανακατέψτε καλά και βάλτε στο ψυγείο για 2 ώρες. Όταν είναι έτοιμο φτιάξτε μπαλάκια (αν το μείγμα είναι σκληρό βάλτε λίγο γαλά αν είναι αραιό βάλτε λίγα τριμμένα μπισκότα ακόμα). Λιώστε τις κουβερτούρες και με ένα κουταλάκι περιχύστε ένα ένα τα σοκολατάκια. Πασπαλίστε με τιμμένους ξηρούς καρπούς, τρούφα, καραμέλες κτλ. Αντί για μπισκότα μπορείτε να βάλετε τριμμένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες.

Friday, December 18, 2009

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ




σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια 150 γρ.
κόρν φλέικς καλαμποκιού 1 κούπα
τρούφα πολύχρωμη

Λιώστε την σοκολάτα σε μπέν μαρί, ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν είναι έτοιμη ρίξτε μέσα τα κόρν φλέικς και ανακατέψτε μέχρι να τα καλύψει η σοκολάτα. Με ένα κουτάλι σούπας πάρτε λίγο από το μείγμα και φτιάξτε τα σοκολατάκια τοποθετόντας τα πάνω σε διάφανη μεμβράνη. Πασπαλίστε με την τρούφα και αφήστε τα να κρυώσουν. Με τον ίδιο τρόπο φτιάξτε σοκολατάκια με ξηρούς καρπούς, ξερά φρούτα ή γκοφρέτες.

Thursday, December 10, 2009

ΕΥΚΟΛΑ ΡΟΛΑΚΙΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑΣ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΛΑ





σφολιάτα 1 φύλλο
καστανή ζάχαρη 6 κ.σ.
καρυδόψιχα 6 κ.σ.
σταφίδες 2 κ.σ.
κανέλλα 1 κ.σ.
άχνη

Ανακατέψτε όλα τα υλικά της γέμισης. Απλώστε το φύλλο της σφολιάτας και βάλτε επάνω το μείγμα που έχετε φτιάξει, να πάει παντού. Τυλίξτε την σφολιάτα σε ρολό και κλείστε με λίγο νερό στην άκρη. Βάλτε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Κόψτε το σε φέτες περίπου 4 εκ. και βάλτε τες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πατήστε ελαφρά για να πλατύνουν τα ρολά. Ψήστε στον φούρνο στους 200 c μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά, πασπαλίζοντας με άχνη και κανέλλα.