Friday, January 1, 2010

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ








αλεύρι που φουσκώνει 500 γρ.
αυγά 4
βούτυρο 1 κούπα
ζάχαρη 1 κούπα
κρέμα γάλακτος 1 κούπα
καρύδια τριμμένα 1/2 κούπα
αμύγδαλα τριμμένα 1/2 κούπα
λικέρ πορτοκάλι 2 κ.σ.
κανέλλα 1 κ.σ.
άχνη

Χτυπήστε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτο, προσθέστε τα αυγά ένα – ένα , το λικέρ και την κανέλλα. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίξτε λίγο λίγο στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα. Όταν ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει για να την καλύψετε με την άχνη και διάφορα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια ή σοκολατάκια.

No comments: