Wednesday, January 13, 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ





μελιτζάνες 7
κιμά μοσχαρίσιο 1 κ.
γιαούρτι 500 γρ.
αραβική πίτα 1
κρασί λευκό 1/2 φλ.
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ντομάτα τριμμένη 3 κ.σ.
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ελαιόλαδο

Κόψτε την πίτα σε τριγωνάκια , ραντίστε με λίγο λάδι και ψήστε στο γκρίλ να πάρει χρώμα. Πλύντε και κόψτε σε φέτες τις μελιτζάνες. Αλατίστε και αφήστε να σταθούν για 1 ώρα σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλύνετε πολύ καλά, τηγανίστε και αφήστε τις να στραγγίσουν. Σωτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς και όταν πάρει χρώμα βάλτε τα κρεμμύδια και το κουκουνάρι. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε την ντομάτα, αλατοπίπερο, κύμινο και λίγο νερό ζεστό . Αφήστε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. (Αν χρειάζεται ρίξτε και άλλο νερό ζεστό). Στρώστε τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ, από πάνω βάλτε τον κιμά. Λίγη ώρα πρίν το σερβίρισμα, βάλτε σε ένα κορνέ το γιαούρτι και στρώστε το σε ροζέτες πάνω στον κιμά. Πασπαλίστε με την πάπρικα και βάλτε ε΄δω και εκεί τα τριγωνάκια από την πίτα.

2 comments:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

πολύ όμορφο το στόλισμα, κάνει το πιάτο ξεχωριστό, να είχα λίγο με μια παγωμένη μπύρα τώρα!!!

Ειρηνη said...

ευχαριστώ!Αν και είναι απλό φαγητό μπορεί άνετα να σερβιριστεί σε εορταστικό τραπέζι.Εγω το είχα φτιάξει για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.