Thursday, February 4, 2010

ΑΛΜΥΡΑ ΜΑΦΙΝΣ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΕΛΙΕΣ




αλεύρι που φουσκώνει 3 κούπες
βούτυρο 1 κούπα
γιαούρτι 2% 200 γρ.
4 μεγάλα αυγά
σόδα 1/4 κ.γ.
πιπεριά ψιλοκομμένη 1
κεφαλογραβιέρα τριμμένη 1/2 κούπα
φέτα 1/2 κούπα
ελιές ψιλοκομμένες 1/2 κούπα
ρίγανη 1 κ.γ.
αλάτι 1 κ.γ.


Βάλτε στο μπολ του μίξερ το βούτυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, το αλεύρι και την σόδα. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη. Προσθέστε την κεφαλογραβιέρα, την φέτα, τις ελιές, την πιπεριά, το αλάτι και τη ρίγανη.Σταματήστε το μίξερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι, να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα και προσθέστε λίγο γάλα αν η ζύμη είναι πολύ σφιχτή (θα πρέπει να είναι σαν ζύμη κέικ). Μοιράστε την ζύμη σε χαρτάκια για μάφιν. Γίνονται 18 με 20 κεκάκια. Ψήστε στους 180 c για 30-35 λεπτά.

1 comment:

Anonymous said...

Πάρα πολύ νόστιμα και εύκολα!