Thursday, February 18, 2010

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΕ ΦΟΡΜΑ ΚΕΙΚ








χυλοπίτες 500 γρ.
τυρί edam τριμμένο 1 κούπα
κρέμα γάλακτος 2 κ.σ.
αυγά 2
μπέικον 150 γρ. ψιλοκομμένο
σάλτσα ντομάτας έτοιμη 500 γρ.
βούτυρο 2 κ. .σ.
τριμμένη παρμεζάνα

Βράστε τις χυλοπίτες al dente. Όπως είναι ζεστές, ανακατέψτε με το βούτυρο και αφήστε να κρυώσουν ελαφρά. Έπειτα βάλτε και ανακατέψτε το τυρί, τα αυγά χτυπημένα με την κρέμα γάλακτος και το μπέικον. Βάλτε τις χυλοπίτες σε καλά λαδωμένη φόρμα για κέικ. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c για 30-40 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά και ξεφορμάρετε. Περιχύστε με την σάλτσα ντομάτας και σερβίρετε με τριμμένο τυρί.

6 comments:

Peter M said...

Eirini, bravo sou...afto to keik apo zimarika fainatai telia, zoumero.

Ειρηνη said...

ευχαριστώ!πραγματικά είναι πολύ εύκολο και ωραίο για γιορτινό τραπέζι!

lin@ said...

Καταπληκτικό! Φοβερή ιδέα, ως μακαρονού θα τη δοκιμάσω asap!:)

Ξανθή said...

Εντυπωσιακή εμφάνιση!!

Anonymous said...

ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ . . . ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ! ΟΙ ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΕΣ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ!

Ειρήνη said...

στην συνταγή έχω βάλει χυλοπίτες και όχι ταλιατέλες!Συγκεκριμένα έχω βάλει χυλοπίτες μακριές (και όχι αυτες που ειναι κομμένες τετραγωνάκι).Μπορείς να τις δεις και σε αυτό το site http://www.deliciousandhealth.gr/gr/details.php?id=47
Υπάρχουν λοιπόν 2 είδη, αν ψάξεις στο internet θα τα δείς. Εχω γράψει χυλοπίτες και έχω χρησιμοποιησει χυλοπίτες και όχι ταλιατέλες!