Monday, February 22, 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΠΑΡΗ, ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ






μπούτι κοτόπουλο 2
στήθος κοτόπουλο 2
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
σκόρδο 2 σκ.
λευκό κρασί 3/4 κούπας
ζωμό κοτόπουλου 3/4 κούπας
κάπαρη 2 κ.σ.
ελιές χωρίς κουκούτσι 2 κ.σ.
ξύσμα από 1 βιολογικό λεμόνι
θυμάρι φρέσκο
δαφνόφυλλα 2
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε καλά την κάπαρη και τις ελιές και στεγνώστε. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει . Βγάλτε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και βάλτε το σκόρδο ψιλοκομμένο (χαμηλώστε την θερμοκρασία) , σοτάρετε μέχρι να μαλακώσει και σβήστε με το κρασί.Όταμ εξατμιστεί το κρασί ρίξτε τον ζωμό, το λεμόνι, την κάπαρη, τα δαφνόφυλλα, το θυμάρι και τις ελιές.Αφήστε να πάρουν μία βράση. Βάλτε τα κομμάτια από το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ και περιχύστε με την σάλτσα. Βάλτε το φαγητό στον φούρνο και ψήστε άλλα 30 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι.

2 comments:

Peter M said...

Poli oraia....me poure patates parakalo! ;)

Betty's Cuisine said...

Ωραίες φωτογραφίες!
Αλλά και η συνταγή γαργαλιστική είναι... και επειδή μας αρέσει πολύ το κοτόπουλο σημειώνεται!