Tuesday, March 9, 2010

ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ







βούτυρο 3 κ. σ.
ζάχαρη καστανή 3/4 φλ.
πορτοκάλι σε λεπτές φέτες 1
σαγκουίνι σε λεπτές φέτες 1

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 1/2 φλ.
μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ.γ.
ζάχαρη 2/3 κούπας ζάχαρη
βανίλια 1 κ.γ.
αλάτι 1/2 κ.γ.
κάρδαμο 1/2 κ.γ.
βούτυρο 6 κ. σ.
αυγά 2
γάλα 1/2 φλ.
ξύσμα από 1 βιολογικό πορτοκάλι

Σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι βάλτε την ζάχαρη και το βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να λιώσουν . Σβήστε την φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την βανίλια, και το κάρδαμο. Στο μίξερ χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη, και βάλτε ένα ένα τα αυγά . Προσθέστε το μισό μείγμα από το αλεύρι και ανακατέψτε. Βάλτε και το γάλα με το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέστε και το υπόλοιπο μείγμα με το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Σε μια μακρόστενη φόρμα βάλτε πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη που έχετε λιώσει και από πάνω αραδιάστε τις φέτες πορτοκαλιού. Ρίξτε και το μείγμα του κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 c για 40 λεπτά περίπου. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεχτικά.

6 comments:

Peter M said...

Ahhhhh, poli oraio keik, me ta seguinia h enfanasei einai poli omorfo.

Ειρηνη said...

euxaristw peter...einai kai polu nostima ta sagkouinia!

Penelope said...

Πολύ όμορφο εμφανισιακά το κεϊκ σου Ειρήνη και οι φωτογραφίες του επίσης. Φαντάζομαι ότι και γευστικά θα είναι πολύ καλό.

gvarvakis said...

Πανέμορφη συνταγή και υπέροχη παρουσίαση!! Καταγράφεται για άμεση υλοποίηση :)
Καλό απόγευμα Ειρήνη

Anonymous said...

Συγχαρητήρια για την πρςτότυπη ιδέα!
Εγώ την έκανα τη συνταγή αλλά δεν μου έγινε όπως το δικό σου...και βέβαια η συνταγή έχει λάθος,έχεις ξεχάσει να γράψεις πόση ζάχαρη βάζουμε στο μίγμα!!!!

Ειρηνη said...

Ευχαριστώ !Πραγματικά είχα ξεχάσει να βάλω την αναλογία της ζάχαρης...ελπίζω τώρα να σου βγεί η συνταγή γιατί πραγματικά είναι πολύ νόστιμο!