Wednesday, April 7, 2010

ΡΕΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ




σιμιγδάλι ψιλό 1 2/3 κούπας
αλεύρι
που φουσκώνει 1 κούπα
μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ.γ.
ζάχαρη 1 1/3 κούπας
αυγά 8

γάλα φρέσκο χλιαρό 4 κ.σ.
βανίλια 1
αλάτι 1 πρέζα
αμύγδαλα ασπρισμένα

σιρόπι
ζάχαρη 3 κούπες
νερό 2 1/2 κούπες
βούτυρο 6 κ.σ.
λεμόνι χυμό 2 κ.γ.


Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν , τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 15 λεπτά περίπου . Καθώς χτυπιούνται, χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα.
 Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά και προσεχτικά ρίξτε λίγα-λίγα τ' ανακατεμένα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. 
 Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι (30 εκ.) και ψήστε το στους 175o C, για 30'-35'. 
Για το σιρόπι βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και περιχύστε το ραβανί κουταλιά-κουταλιά σε όλα τα σημεία της επιφάνειας του γλυκού. Το γλυκό πρέπει να είναι χλιαρό, όταν ρίξετε το σιρόπι.
 ΄Οταν κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια και γαρνίρετέ το, βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο.

8 comments:

Peter M said...

Erini...erxomai amesos gia ena komati revani...yum!

painter said...

Δεν λέω ποτέ όχι σε ένα κομμάτι ραβανί... ειδικά αν το συνοδέψουμε και με λίγο παγωτό!!!
Γεια στα χεράκια σου, υπέροχο φαίνεται!

big mama said...

Πολύ λαχταριστό το ραβανί σου! Χαίρομαι που σε βρήκα!

Μarion said...

Φοβερό το ραβανί σου Ειρήνη.
Και μόνο που το βλέπω στη φωτο το λιγουρεύομαι.
:)

frabala said...

Από την φωτογραφία καταλαβαίνω ότι το ραβανί σου είναι νόστιμο! Αντίθετα της μαμάς μου δεν βγαίνει τόσο σιροπιαστό!

μιαμ μιαμ...

σπυρος said...

καλα ειναι τελειο...το εφτιαξα εχθες και ειναι πεντανοστιμο....μπραβο σου ειρηνακι!!!!

Mαγδαληνή said...

Εξαιρετικό!!τα συγχαρητήρια μου!!

Anonymous said...

επιδη τωρα μαθαινω να μαγειρευω κ δεν εχω εμπειρια,τα αυγα με τους κροκους ή μονο τα ασπραδια χτυπαω;;