Monday, May 3, 2010

ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΜΕ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΟΝ ΞΥΛΟΦΟΥΡΝΟ







μοσχάρι σε μερίδες 1 κιλό (ελιά)
κριθαράκι 500 γρ.
κρεμμύδι τριμμένο 1
σκόρδο 1 σκ.
λευκό κρασί 1 κούπα
ντομάτες τριμμένες 2 κούπες
φρέσκια ρίγανη
μπαχάρι
ελαιόλαδο
αλατοπίπερο

Πλύντε καλά το κρέας και βράστε το για 15 λεπτά. Σουρώστε και στραγγίστε το. Βάλτε το σε γάστρα ή σε ένα πυρέξ. Περιχύστε με το λάδι , το κρασί και καλύψτε το με νερό. Αφήστε το να βράσει καλά στην γάστρα για 40 λεπτά . Κατόπιν βάλτε την ντομάτα , το σκόρδο, το μπαχάρι, την φρέσκια ρίγανη και το κρεμμύδι και αφήστε για άλλα 15 λεπτά. Προσθέστε το κριθαράκι και όσο νερό χρειαστεί (περίπου 1 ποτήρι). Αφήστε το να βράσει μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το κριθαράκι. Προσθέστε και άλλο ζεστό νερό αν χρειαστεί .Σερβίρεται ζεστό με τριμμένη ξερή μυζήθρα.

4 comments:

Peter M said...

Po po...Giouvesti opos prepei, sto ksilofourno!

gvarvakis said...

Ωχ Παναγία μου!!!
Μέχρι εδώ μοσχοβολάει!!!! Φαγητό στα ξύλα θα πρέπει να περιμένω μέχρι τον Αύγουστο :)) Μέχρι τότε, θα αρκεστώ στη γάστρα και τον ηλεκτρικό...
Υπέροχο, πεντανόστημο, αγαπημένο!!
Γεια στα χέρια σου Ειρήνη
Φιλιά
Καλό απόγευμα

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

κάνω πως δε βλέπω, διότι αν και ξυλόφουρνος υπάρχει μόνο στο εξοχικό, το εξοχικό έχει να μας δει κάτι χρόνια με το πρόγραμμα μας, οπότε καταλαβαίνεις πόσο ζηλεύω το φαγάκι σου, άλλη νοστιμιά έχει το φαγάκι στο ξυλόφουρνο και μάλιστα σε χτιστό

frabala said...

Πωπω....