Friday, May 14, 2010

ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ






σαρδέλες 20
φέτα 150 γρ.
σκόρδο 1 σκ.
μαιντανό 1 κ.σ.
κάπαρη 1 κ.σ.
ελαιόλαδο 1/2 φλ.
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίστε και πλύντε πολύ καλά τα ψάρια. Αφαιρέστε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά, ανοιξτε την κάθε μια σε φιλέτο και αλατοπιπερώστε. Χτυπήστε στο μπλέντερ την φέτα, το σκόρδο, τον μαιντανό, την κάπαρη και το ελαιόλαδο. Στρώστε τις μισές σαρδέλες σε ένα ταψί , αλατοπιπερώστε και με ένα κουταλάκι βάλτε λίγο από το μείγμα της φέτας σε κάθε μία. Κλείστε κάθε ψάρι σε ρολάκι και βάλτε τις σε ένα ταψί ή πυρέξ. Ψήστε στο γκρίλ στους 190 c . Σερβίρετε τις σαρδέλες με λαδολέμονο.

4 comments:

eva said...

Καλά το έδειξα στον άντρα μου τον σαρδελοφάγο και ξε τρε λά θη κε!!!
Μπράβο!
Καλό βράδυ φιλιά!!!

Peter M said...

Erini, poli oraio tropo/kolpo - pos ta teleikses tis sardeles. Perimeno gia to kalokairi otan eima stn Ellada = SARDELES!

Ειρήνη said...

Οι σαρδέλες είναι πολύ νόστιμες, ειδικά όταν είναι φρέσκες. Το τύλιγμα δεν είναι καθόλου δύσκολο, απλά την κάνεις ρολάκι και την ακουμπάς στο ταψί με την ένωση προς τα κάτω όπως στην φωτογραφία.

kiki said...

Τι μεζές για ούζο!!!