Monday, June 7, 2010

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ






ζυμαρικά 500 γρ.
μοσχαρίσιο κιμά 500 γρ.
κρεμμύδι 1
ντομάτες ώριμες 2
χυμό λεμόνι 1 σφηνάκι
χυμό πορτοκάλι 2 σφηνάκια
λευκό κρασί 2 σφηνάκια
δεντρολίβανο 1 κλωνάρια
ξύσμα από 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρμεζάνα


Σοτάρετε στο ελαιόλαδο τον κιμά και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Όταν ο κιμάς ροδίσει, σβήστε με το κρασί και τους χυμούς και αφήστε να εξατμιστούν. Ρίξτε την ντομάτα, την οποία θα περάσετε πρώτα από τρίφτη. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και ψήστε για 20 λεπτά την σάλτσα.Έπειτα προσθέστε το δεντρολίβανο και το ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού. Αλατοπιπερώστε και αφήστε να βράσουν 10 λεπτά ακόμα. Βράστε τα ζυμαρικά, ανακατέψτε τα με την σάλτσα και σερβίρετε με παρμεζάνα.

6 comments:

big mama said...

Πολύ ωραία ιδέα! Ειρήνη δεν ξέρω αν στο έχω ξαναπεί αλλά μου αρέσει πολύ ο τρόπος που μαγειρεύεις!

γαστεροπληξ said...

όσο δεν άνοιγε η ανάρτηση σου εγώ δεν άντεξα κι έβαλα το σχόλιο στο προηγούμενο ποστ διότι είναι τέλεια η μακαρονάδα σου και πρέπει να δοκιμαστεί το γρηγορότερο

gvarvakis said...

Υπέροχο πιάτο Ειρήνη!!! Ψηφίζουμε "μονοκούκι" οικογενειακώς!!!
Πολύ όμορφες φωτογραφίες
Φιλιά
καλό μεσημέρι

Ειρήνη said...

ευχαριστώ πολύ για τα ωραία σας λόγια!Όσο για τις φωτογραφίες τις τραβάω στον κήπο τώρα που καλοκαίριασε γιατί έχει πολύ ωραίο φώς.

Ξανθή said...

Ο εμπλουτισμός της σάλτσας διαφορετικός και εξαιρετικός!!
Το δε ζυμαρικό σου με κέρδισε!!

nostimia said...

Νόστιμη η συνταγή και υπέροχες οι φωτογραφίες σου. Μου αρέσει το blog σου, καλώς σε βρήκα λοιπόν, θα με βρίσκεις συχνά εδώ γύρω..