Wednesday, June 2, 2010

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ







λιγκουίνι 500 γρ.
μπαρμπούνια μεγάλα 4
φρέσκα κρεμμύδια 2
σκελίδα σκόρδο 1
καρότο 1
ντομάτες 2
μαιντανό 1 κ.σ.
κρασί λευκό 1/2 κούπα
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
ξύσμα από 1 λεμόνι

Βράστε τα ζυμαρικά και αφήστε τα κατά μέρος. Πλύντε και καθαρίστε πολύ καλά τα ψάρια από λέπια και εντόσθια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι αφαιρέστε προσεχτικά τα φιλέτα και βγάλτε τυχόν κόκαλα που έχει το ψάρι. Σοτάρετε τα φιλέτα στο ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο ψιλοκομμένα . Βάλτε και το καρότο σε μπαστουνάκια. Ανακατέψτε και σβήστε με το κρασί. Όταν εξατμιστεί το κρασί βάλτε τις ντομάτες ψιλοκομμένες και το μαιντανό, ανακατέψτε και αλατίστε την σάλτσα. Αφήστε την να βράσει για 10 λεπτά και σβήστε την φωτιά. Πασπαλίστε με το ξύσμα λεμονιού. Βάλτε τα βρασμένα ζυμαρικά στην σάλτσα και ανακατέψτε να πάει παντού.

9 comments:

Athina said...

Καλοκαιρινή διάθεση βλέπω!!!Η μακαρονάδα όμως αυτή μου θύμισε νησί!!Και τι δε θα 'δινα τώρα να βρεθώ σε κάποιο νησί,σε μια ταβέρνα!!!

Peter M said...

Yum, ta barbounia einai poli agapimena psaria. Ta fileta einai poli omorfa amesa me ta linguinia.

γαστεροπλήξ said...

τέλεια παρουσίαση,
για τη νοστιμιά είμαι σίγουρη,
ο παππούς μου έλεγε το μπαρμπούνι δεν το τρώνε οι γάτες, στην απορία μου γιατί παππού;
(πολύ μικρό και άμαθο τότε εγώ)
μα επειδή είναι πεντανόστιμο και τρώγονται τα πάντα, μέχρι και τα κόκκαλα έλεγε και γελούσε

τώρα που είναι έτσι μαγειρεμένο και σερβιρισμένο άψογα θα μου ξεφύγει; τι λέμε τώρα,
διπλή μερίδα θέλω

Λίλα said...

Ήρθα για επίσκεψη, αλλά θα δοκιμάσω μπαρμπουνάκι, είναι Κοιλαδιώτικο????
Αν ξαναέρθεις θα χαρώ να τα πούμε από κοντά!!!

big mama said...

Πολύ σπέσιαλ το φαγητό σου! Μια πολύ καλοκαιρινή συνταγή! Πάρα πολύ ωραία!

Ειρήνη said...

τα μπαρμπουνάκια είναι από την Κοιλάδα ένα γραφικό ψαροχώρι της Αργολίδας, όπου βρέθηκα τυχαία και δεν μπόρεσα να αντισταθώ στα ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά της!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

δυστυχώς δεν έχεις βάλει ΄τίτλο στη μακαρονάδα σου ώστε να αφήσω εκεί το σχόλιο μου, "δεν ανοίγει"

είναι τέλεια και ο χυμός πορτοκάλι παρέα με το ξύσμα και το δεντρολίβανο κάνουν τη διαφορά, έχω και μια αδυναμία στα ζυμαρικά τώρα μπήκα σε διπλό πειρασμό, τέλεια!!!!!!

nostimia said...

είναι λαχταριστό πιάτο, οι φωτογραγραφίες σου για άλλη μια φορά υπέροχες.

donkey and the carrot said...

oi fotografies einai super!!!! exo thema me ta psarakia parolo pou ta latrevo, de theoro oti ksero na ta mageirevo sosta. 5-6 lepta mono ftanoun nai? Thelo poly na ta entakso pio sixna sto mageirema. Mono sta psita periorizomai. Alla ayti ti makaronada tha tin dokimaso!