Tuesday, June 22, 2010

ΓΑΡΙΔΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ







γαρίδες φρέσκιες 1 κιλό
σκόρδο 1 σκ.
ντοματάκια 500 γρ.
πελτέ ντομάτας 1 κ.σ.
λευκό κρασί 1/3 κούπας
βασιλικό
ελαιόλαδο 1/3 κούπας
αλάτι, πιπέρι

Πλύντε και καθαρίστε τις γαρίδες ωμές, αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές. Σ΄ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το σκόρδο και τις γαρίδες για 3 λεπτά. Ρίχνετε τα ντοματάκια κομμένα στην μέση και ανακατεύετε. Βάλτε το κρασί και τον πελτέ και βράστε για 3-4 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τον βασιλικό. Σερβίρετε αμέσως με ένα ριζότο ή μόνες τους τις γαρίδες με λίγη φέτα σε κυβάκια.

5 comments:

Peter M said...

Eirini, poli kalokairino fagito, poli xpoma kai sigourau nostimia!

Λίλα said...

Tα θαλασσινά είναι τα αγαπημένα μου, με το βασιλικό θα είναι θαύμα!

nostimia said...

Υπέροχος συνδυασμός, βασιλικός, ντομάτα και γαρίδες..... Για άλλη μια φορά οι φωτογραφίες είναι υπέροχες

big mama said...

Θα πρέπει να είναι πεντανόστιμο, όσο για την εμφάνιση, τέλεια!!

eva said...

Ειρήνη μου καλησπέρα!!!
Υπέροχο φυσικά όπως πάντα!
Περιμένω και την δική σου δημιουργική συμμετοχή,στον διαγωνισμό. άν έχεις χρόνο!!
Φιλάκια !
Καλή εβδομάδα!