Tuesday, July 6, 2010

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ






πορτοκάλια βιολογικά 2
βούτυρο 125 γρ.
αλεύρι που φουσκώνει 1 1/2 κούπας
ζάχαρη 1 1/2 κούπα
καρύδα 1/2 κούπα
αυγά 2

για το σιρόπι
ζάχαρη 1 κούπα
νερό 2/3 κούπας
χυμό πορτοκάλι 1/3 κούπας

Πλύντε πολύ καλά τα πορτοκάλια και βάλτε τα ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράστε για 10 λεπτά και σουρώστε τα. Ξαναβάλτε νερό και επαναλάβετε την διαδικασία 3 φορές. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει εντελώς κόψτε τα στην μέση και βάλτε τα σε multi να γίνουν πουρές. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε τον πουρέ πορτοκαλιού. Ανακατέψτε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάλτε το αλεύρι και την καρύδα. Αδειάστε την ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήστε στους 170 c για 1 ώρα περίπου. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 λεπτά. Βάλτε το κέικ σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ώστε να μπορέσετε να ρίξετε το σιρόπι. Εγώ χρησιμοποιώ ένα βαθύ ταψάκι. Περιχύστε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι και αφήστε να το απορροφήσει.

6 comments:

Αλεξάνδρα said...

Το γλυκό σου φαίνεται ΥΠΕΡΟΧΟ και μόλις το έγραψα στο πρώτο τραπέζι θα το φτιάξω...
Πολλά φιλιά
Καλό απόγευμα!!!
Αλεξάνδρα

eva said...

Mμμμούρλια!!
Αφράτο και η καρύδααα!
Μπράβο Ειρήνάκι!
Φιλιά,καλό απόγευμα!

Μarion, said...

Μοσχομύρισε πορτοκάλι :)

Πολυ ωραία κεκάκι!

my little expat kitchen said...

Πολύ ωραία η προσθήκη του πουρέ πορτοκαλιών. Διαφορετικό! θα το δοκιμάσω κάποια στιγμή, δεν το έχω φτιάξει ποτέ κατ' αυτόν τον τρόπο. Φαίνεται νοστιμότατο Ειρήνη!
Μάγδα

Xara said...

Φανταστική ιδέα Ειρήνη!!!
Ξεχωριστό μου ακούγεται..
Thanks

Peter M said...

Eirini, to "oti prepei" gia to apogeuvmatino cafe.