Monday, July 12, 2010

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ






πένες 500 γρ.
ντοματάκια πομοντόρο 500 γρ.
προσούτο 300 γρ.
βασιλικό 2 κ.σ.
σκόρδο 1 σκ.
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ.

Κόψτε τα ντοματάκια στην μέση και βάλτε τα σε ένα μπόλ. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο βασιλικό , ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βράστε τα μακαρόνια al dente και όταν είναι έτοιμα βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύστε τα με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε πολύ καλά και έπειτα βάλτε το μείγμα με τις ντομάτες (αφαιρέστε το ολόκληρο σκόρδο) και το ψιλοκομμένο προσούτο. Σερβίρετε αμέσως.

5 comments:

Μarion, said...

Mια δροσερή και καλοκαιρινή εκδοχη για τα ζυμαρικά.
Πολύ ωραίες φωτο :)
Μπράβο !!

glykesistories said...

Ακόμα μια ωραία συνταγή! αγαπημένες , δροσερές , καλοκαιρινές ,γεύσεις και οι φωτό σου πολύ "ζωντανές"! :-)

manousina said...

Τι ωραία η ντοματούλα!!!! Ωραία συνταγούλα. Υπέροχα ζυμαρικά.

eva said...

Πώπω τέλειο καλοκαιρινο και σίγουρα πεντανόστιμο!
Φιλάκια Ειρήνη!!

Athina said...

Όπου δω ντοματάκια και μοτσαρέλα λέω ναι!! Είναι από τα πιο εύκολα και νόστιμα πιάτα!!