Wednesday, September 1, 2010

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΚΑΙ ΑΡΑΒΙΚΗ ΠΙΤΑ







καρδιά μαρουλιού 1
φασολάκια στρογγυλά 250 γρ.
ντοματίνια 150 γρ.
πιπεριά κίτρινη 1
αγγούρι μικρό 1
γριαβιέρα κρήτης 100 γρ.
αραβικές πίτες 2
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
χυμό από 1 λεμόνι
μουστάρδα 1 κ.γ.
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίστε τις άκρες από τα φασολάκια και βάλτε τα σε αλατισμένο νερό που βράζει για 5 λεπτά, στραγγίξτε και τα ξεπλύνετε σε άφθονο τρεχούμενο νερό. Πλύντε καλά το μαρούλι και χοντροκόψτε το. Βάλτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τις πίτες κομμένες σε μικρά κομμάτια και αφήστε τις για 3 λεπτά να ζεσταθούν. Σε μια σαλατιέρα βάλτε τα φασολάκια, το μαρούλι, τα ντοματίνια, τη γραβιέρα κομμένη σε φλούδες, την πιπεριά ψιλοκομμένη και το αγγούρι σε ροδέλες . Φτιάξτε την σος, ανακατεύοντας σε ένα σέικερ, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και αλατοπίπερο. Ανακατεύετε όλα τα υλικά και σερβίρετε.

4 comments:

donkey and the carrot said...

thelo thelo thelo salatoulaaaaa!!!!

Foodjunkie said...

Νοστιμότατη, αν και θα την έκανα χωρίς το μαρούλι, αφού τα φασολάκια είναι από μόνα τους σαλάτα!

big mama said...

Πολύ λαχταριστή!

Chiara said...

sound tasty! I really like it!