Sunday, September 12, 2010

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ





αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 1/2 κούπες
ζάχαρη 1/2 κούπα
σόδα 1 κ.γ.
αλάτι 1/2 κ.γ.
αμύγδαλα ανάλατα 1/2 κούπα
βούτυρο 1/2 κούπα
αυγό 1
amaretto 1 κ.γ.

Βάλτε τα αμύγδαλα στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη. Κοσκινίστε το αλεύρι, την ζάχαρη, την σόδα και το αλάτι. Σε ένα μίξερ χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να μαλακώσει, βάλτε το αυγό και το amaretto και συνεχίστε το χτύπημα. Προσθέστε το αλεύρι και την μίση ποσότητα από τα αμύγδαλα. Βγάλτε την ζύμη και καλύψτε την με πλαστική μεμβράνη, δίνοντας της μακρόστενο σχήμα. Βάλτε την στο ψυγείο για 30 λεπτά. Όταν την βγάλετε ρολάρετε πάνω στα τριμμένα αμύγδαλα και κόψτε την με μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν μπισκότα. Αραδειάστε τα ένα-ένα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήστε τα στους 165 C για 12 με 15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα.

7 comments:

anthivolon said...

Μου άρεσε πολύ η συνταγή σου, όπως και όλες σου οι αναρτήσεις.....σήμερα σε επισκέφθηκα πρώτη φορά!!
Τα μπισκοτάκια θα τα φτιάξω όπωσδήποτε!!
Φιλιά

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

πόσο μ' αρέσουν!!!!!
και πέτυχαν, φαίνονται πεντανόστιμα!!!
θα πάρω μια σειρά, η άπληστη!!!!!!!!!!!!!!

eva said...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα Ειρήνη μου!!
Τα μπισκοτάκια σου ότι πρέπει για πρωινό και φυσικά για τους μικρούς μας φίλους!
Φιλάκια πολλά

Penelope said...

Πολύ ωραία ιδέα το ρολάρισμα πάνω στο τριμμένο αμύγδαλο. Και όλη η εκτέλεση φυσικά.

kitchenStories said...

Το ρολάρισμα επάνω στο τριμμένο αμύγδαλο το βρίσκω εμπνευσμένο!
Θα δίνει στα μπισκότα έξτρα γεύση.
Συγχαρητήρια!

Xara said...

Πολύ καλή ιδέα και το ρολάρισμα με τα αμύγδαλα όπως είπε και η Penelope πολύ χρήσιμο tip...

cibus♥I said...

Super idea το rolling!
Yummy almond biscuits!
Bravo girl!=)