Sunday, September 19, 2010

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ








αλεύρι σκληρό 500 γρ.
σιμιγδάλι για το πασπάλισμα
αυγά φρέσκα 5
αλάτι 1/2 κ.γ.
μυζήθρα νωπή Κρήτης 500 γρ.
αυγό 1

Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και το αλάτι, κάντε μια λακούβα και βάλτε τα πέντε αυγά. Με ένα πιρούνι σπάστε ελαφρά τους κρόκους και αρχίστε να τα ανακατεύετε με το αλεύρι. Όταν αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη, δουλέψτε με τα χέρια. Ζυμώστε δυνατά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή και ελαστική. Τυλίξτε την σε μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βγάλτε από το ψυγείο, χωρίστε την σε 2 μπάλες. Πασπαλίστε με λίγο σιμιγδάλι και αρχίστε να την ανοίγετε με τον πλάστη. Επαναλάβετε μέχρι να σχηματιστεί ένα πολύ λεπτό φύλλο ζυμαρικών (1 με 2 χιλιοστά πάχος). Κόψτε την ζύμη σε μακρόστενες λωρίδες και βάλτε με ένα κουταλάκι λίγη από την μυζήθρα όπως στην φωτογραφία παραπάνω. Βρέξτε με ένα πινέλο γύρω από την γέμιση και έπειτα απλώστε άλλο ένα φύλλο από πάνω και πιέστε να κλείσει καλά. Είναι σημαντικό να είναι καλά κλεισμένα ώστε να μην χυθεί η γέμιση κατά την διάρκεια του βρασίματος. Κόψτε την ζύμη δίνοντας σχήμα στα ραβιόλια.
Βράστε τα σε αλατισμένο , ελαφρά βρστό νερό μέχρι να μαλακώσουν.
Για την γέμιση ανακατέψτε πολύ καλά το τυρί με ένα αυγό και αλατοπιπερώστε. Στην γέμιση μπορείτε να βάλετε πέστο, αποξηραμένα μυρωδικά, λιαστές ντομάτες κτλ

18 comments:

Peter M said...

Eirini, tora thelo Ravioli gian to vradi. Na pao na alakso to menu?

Gia ta xeria sou...ta raviolia fainountai telia!

Ξανθή said...

Ωραία σπιτικά ζυμαρικά!!
Έχω καιρό που λέω ότι θα φτιάξω κι όλο κάτι το αναβάλει.

Betty's Cuisine said...

αααα εσύ είσαι πολύ προχωρημένη!
δεν έχω φτιάξει ζυμαρικά ποτέ!
είναι θαυμάσια αλλά μπελαλίδικα κι εγώ πολύ τεμπέλα για τέτοια!!!
γειά στα χέρια σου, τα λιμπίστικα!

καλή βδομάδα...

apinkdreamer said...

φανταστικο φαγητο!!!

Athina said...

Ειρήνη μου καταρχήν να σου πω ότι μ αρέσει πολύ το νέο "λουκ" του μπλογκ σου!!Όπως και η φωτό σου!!Επίσης ότι λατρεύω τα ραβιόλια και όταν πάω σε εστιατόριο με ιταλικά μόνο αυτό παραγγέλνω!Αλλά επειδή δεν έχω μηχανή για τη ζύμη, δεν τα έχω φτιάξει, όμως βλέπω ότι το κάνεις με τον πλάστη!!Να πάρω κουράγιο?!Αν την ανοίξω δηλαδή αρκετά , θα βράσει μετά καλά,ε?Καλό βράδυ!

Λίλα said...

Καταπληκτική ανάρτηση.........θα με βάλεις να ανοίγω φύλλο το βλέπω εγώ!

Vita said...

Πολύ ωραία συνταγή και πολύ ωραία παρουσίαση.Συγχαρητήρια

Δημήτρης said...

Επιτέλους για σήμερα στο σερφάρισμα μου..μια όμορφη συνταγή που την ζηλεύω και θα την κάνω με τη πρώτη ευκαιρία.Συγχαρητήρια!

Ειρήνη said...

Ευχαριστώ πολύ όλους για τα υπέροχα λόγια. Δεν είναι και τόσο μπελαλίδικα τα σπιτικά ζυμαρικά , το μυστικό είναι να γίνει η ζύμη αρκετά ελαστική και πολύ λεπτή, σχεδόν διάφανη. Άλλωστε αν δείτε προσεχτικά.. τα χεράκια που ανοίγουν την ζύμη είναι της δίχρονης κόρης μου!

eva said...

Καλημέρα Ειρήνη!!!
Στις διακοπές δοκίμασα χειροποίητα ραβιόλια φρέσκα..και ξετρελάθηκα...!
Γενικά λατρεύω τα χειροποίητα ζυμαρικά και ιδίως όπως τα
"σέρβιρες"!
Συγαρητήρια!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

gvarvakis said...

Τί υπέροχη συνταγή και τι ξεχωριστή ανάρτηση είναι αυτή Ειρήνη!!!
Μπράβο σου :)
Πολύ όμορφες φωτογραφίες
Φιλιά
Καλημέρα

pandora said...

χαρά στο κουράγιο σου,πραγματικά μπράβο!!!Φαίνονται τέλεια και μάλλον θα είναι κιόλας

donkey and the carrot said...

kala apaixto...

Asteri said...

Αμάν...αμάν!!! πωπωωωωωω τέλεια!! όλο λέω να φτιάξω και όλο το αμελώ
Φιλιά
Καλό απόγευμα

Ελπινίκη said...

Καλημερα... ως νεα στον blogo_κοσμος. εχω να πω οτι εντυπωσιαστηκα... δν ξερω αν θα τολμησω να τα δοκιμασω αλλα φαινονται Τ-Ε-Λ-Ε-Ι-Α.
Φιλικά
Ελπινικη

Anonymous said...

Στη ζύμη δεν έβαλες καθόλου νερό????Μόνο τα αυγά και το αλεύρι?Ρωτάω διότι δεν έχω καταλάβει τελικά αν θέλει νερό η όχι η συνταγή....Σε άλλες συνταγές το γράφει ότι θέλει και νερό,εσύ δεν το έχεις στα υλικά.....μήπως εννοείται ότι βάζουμε νερό γι'αυτό? Μαρία

Ειρήνη said...

oxι στην συγκεκριμενη ζυμη δεν βαζουμε νερο!

Anonymous said...

Μαλιστα,ευχαριστω πολυ.....ισως ειναι αρκετη η υγρασια απο το αλευρι!!!!Θα τα φτιαξω κ θα σου πω εντυωπσεις,πολυ καλη η συνταγη σου!!!!