Sunday, September 26, 2010

ΑΦΡΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ





αλεύρι που φουσκώνει 2 κούπες
βούτυρο 1/2 κούπα
αυγά 3
ζάχαρη 1 κούπα
κρέμα γάλακτος 1 κούπα
σόδα 1 κ.γ.
αλάτι 1/2 κ.γ.
βανίλιες 2
κανέλα 2 κ.σ.
αμύγδαλο φιλέ λευκό 150 γρ.

Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, την σόδα και τις βανίλιες. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε εναλλάξ το αλεύρι και την κρέμα γάλακτος. Βουτυρώστε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ και "στρώστε" με τα δάχτυλα τα αμύγδαλα ώστε να κολλήσουν πολύ καλά στα τοιχώματα της φόρμας. Πασπαλίστε και με την κανέλα να πάει παντού. Βάλτε το κέικ στην φόρμα και ψήστε στους 170 C για 40 με 50 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει και ξεφορμάρετε προσεχτικά.

11 comments:

Peter M said...

Irini, allo telio syntagh...thelo ena kommati me kafedaki.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

δείχνει τέλειο, μπράβο Ειρηνάκι, θέλω μεγάλο κομμάτι!!!!!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη καλώς σε βρίσκω στο πεντανόστιμο blog σου!!
Μου άρεσε ιδιαίτερα η κρούστα στο κεκάκι σου, είναι σίγουρο ότι το κάνει ξεχωριστό!
Φιλιά, καλό υπόλοιπο Κυριακής!

Ξανθή said...

Αμύγδαλα μου έχουν περισσέψει από άλλο γλυκό θα το δοκιμάσω με κέικ φρούτων.

manousina said...

Ωραίο κεικάκι!!!! και με κανελίτσα μοσχομιριστή!!

Royal Coconut said...

Para poly kalo! Mpainei sta "to do´s" :))

ΝΑΤΑΣΑ said...

Τι τέλεια ιδέα!!!
Είμαι σίγουρη ότι είναι πεντανόστιμο!!!

eva said...

Υπέροχο Ειρηνάκι!!
Μπράβο φαίνεται πολύ λαχταριστό,μ αρέσουν πολύ τα αμύγδαλα!!
Φιλάκια ααα και πολύ ωραίες φωτογραφίες!
Καλημέρα!

Asteri said...

Λαχταριστό ... λαχταριστό!!!!!
Γεια στα χεράκια σου!

donkey and the carrot said...

Fate matia... keik...THELO KI EGO ENA KOMMATAKI...(gia arxi!!)

ps

latrevo kanela.... :)

glykesistories said...

πολύ καλό! πολύ όμορφες φωτό!