Saturday, October 2, 2010

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΔΕΝΤΡΟΛΙΒΑΝΟ






ψαρονέφρι 700 γρ.
μέλι 1 κ.σ.
σάλτσα σόγιας 3 κ.σ.
σκόρδο 1 σκ.
κρεμμύδια 4
τζίντζερ σκόνη 1/4 κ.γ.
δεντρολίβανο
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Σε ένα μπόλ βάλτε το μέλι, την σάλτσα σόγιας, το σκόρδο ψιλοκομμένο , λίγα φυλλαράκια δεντρολίβανο και την σκόνη τζίντζερ. Βάλτε το ψαρονέφρι και αφήστε το να μαριναριστεί για 1 ώρα, γυρίζοντας το κατά διαστήματα. Βγάλτε το κρέας από την μαρινάδα, αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Θα χρειαστεί περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ώστε να ροδίσει καλά απ΄ εξω.
Όταν είναι έτοιμο βγάλτε το και τοποθετήστε το σε ένα πυρέξ. Βάλτε στο ίδιο τηγάνι τα κρεμμύδια χοντροκομμένα και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα. Στρώστε τα και αυτά δίπλα από το κρέας και περιχύστε με την μαρινάδα και λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Σκεπάστε το πυρέξ με ένα καπάκι και ψήστε το κρέας στον φούρνο , στους 200 c για 40-50 λεπτά. Σερβίρετε το ψαρονέφρι κόβοντας το σε μερίδες με λίγα κρεμμύδια και την σάλτσα του. Μπορείτε να το συνοδεύσετε με ρύζι ή πουρέ.

15 comments:

Peter M said...

Irini, poli oraio stolisma kai syntagh eina aplo kai nostimo!

Ξανθή said...

θα συμπεριληφθεί στις επόμενες προτάσεις!!!
Καλό βράδυ!!

misirlou misirlou said...

ΕΙμαι σιγουρη οτι ειναι υπεροχο!!!
γιατι την εχω δοκιμασει ...μονο που πολλες φορες δεν το μαριναρω απλα ριχνω το μειγμα στο τεφαλ ,προς το τελος για να δεσει...

Λίλα said...

Εκπληκτικό το βρίσκω......το δεντρολίβανο θα δίνει μοναδικό άρωμα!

georgiaxara said...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ!! ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ!
ΦΙΛΙΑ!!

my little expat kitchen said...

Ειρήνη η συνταγή σου είναι υπέροχη. Οι γεύσεις είναι αυτές που προτιμώ, όπως το μέλι, σόγια σως και τζίντζερ, φοβερός συνδυασμός και είναι και υγιεινό! θα το φυιάξω οπωσδήποτε!
Μάγδα

eva said...

Μπράβο Ειρήνη!
Πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα συνταγή!!!
Φιλιά!
Καλή εβδομάδα!

manousina said...

Φαγητάκι λουκούμι!!!!!! Θα το φτιάξω!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Νοστιμότατο!!
Η πινελιά με το δεντρολίβανο θα δίνει εξαιρετικό άρωμα!
Καλή βδομάδα εύχομαι!

Asteri said...

Καταπληκτικό πιάτο!

Royal Coconut said...

popo zhmeia!!!!!! Ftou sou proi proi!!

Taste Advisor said...

Υπέροχη συνταγή! Και πολύ ωραία παρουσίαση!

Paula said...

what a great blog!

have a nice time!
Paula

Anonymous said...

na rwthsw an to pshneis sto gril?

Ειρήνη said...

Το ψηνω στον φουρνο με αερα και πανω-κατω.