Saturday, October 16, 2010

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ









σπαγγέτι 500 γρ.
ντομάτες μεγάλες 4
μπέικον 200 γρ.
ψίχα ψωμιού 1 κούπα
παρμεζάνα τριμμένη 3/4 κούπας
μαιντανό ψιλοκομμένο 2 κ.σ.
σκόρδο 1 σκ.
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Πλύντε τις ντομάτες και κόψτε τα καπάκια τους. Με ένα κουτάλι αδειάστε το εσωτερικό από τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε εσωτερικά . Βάλτε σε ένα μούλτι το ψωμί, το σκόρδο και τον μαιντανό και χτυπήστε μέχρι να γίνουν τρίμματα. Ψιλοκόψτε το μπέικον και ανακατέψτε με το μείγμα ψωμιού. Γεμίστε τις ντομάτες και πασπαλίστε κάθε μία με λίγη παρμεζάνα. Κλείστε τις ντομάτες με τα καπάκια τους και τοποθετήστε τις σε ένα μικρό πυρέξ. Περιχύστε με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και ψήστε στον φούρνο στους 180 c για 45 λεπτά περίπου. Λίγο πρίν ψηθούν οι ντομάτες , βγάλτε τα καπάκια ώστε ενα ροδίσουν από πάνω. Βράστε τα μακαρόνια και σερβίρετε κάθε μερίδα με μία γεμιστή ντομάτα και τριμμένη παρμεζάνα.

8 comments:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

ονειρεμένο φαγάκι, τέλειος ο συνδυασμός, όλο υπέροχες ιδέες έχεις στο τραπέζι μερακλού μου

Ξανθή said...

Πολύ πρωτότυπο!!!
Καλημέρα και καλή Κυριακή!!

manousina said...

Ωραία ιδέα, όμορφες φωτογραφίες

ZELİHA-UMUTSEPETİ said...

WOOWW,hariha bir yemek olmuş,ellerine sağlık..selamlar..

Penelope said...

Πρωτότυπο, αν και θα προτιμούσα η ντομάτα να ψηθεί με τους χυμούς της και με μπόλικη παρμεζάνα ίσως μέσα και μετά να την "σπάσεις" πάνω στα σπαγγέτι. Δηλαδή χωρίς το επιπλέον ψωμάκι.

Ειρήνη said...

Μπορείς στην γέμιση να βάλεις ότι σου αρέσει..κιμά, κοτόπουλο,μυρωδικά, τυριά κτλ.Την ντομάτα πρέπει απαραίτητα να την σπάσεις μέσα στην μακαρονάδα και να την ανακατέψεις έτσι ώστε η γεύση της ντομάτας και η γέμιση να πάει παντού!

eva said...

Τα λόγιαείναι περιττά...πάλι με κατέπληξες!
Φιλάκια πολλά!!!

big mama said...

Τι πρωτότυπο φαγάκι είναι αυτό! Πραγματικά νοστιμότατο! Μπράβο!