Thursday, October 28, 2010

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΑΠΟ ΜΥΡΩΔΙΚΑ







χοιρινό φιλέτο 500 γρ.
σκόρδο σε σκόνη 1/2 κ.γ.
δεντρολίβανο 1 κ.γ.
θυμάρι 1 κ.γ.
ρίγανη 1 κ.γ.
βασιλικό 1 κ.γ.
ελαιόλαδο 1/3 φλ.
ξύδι από κόκκινο κρασί 2 κ.σ.
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα μυρωδικά, το σκόρδο, το πιπέρι, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Βάλτε το κρέας και γυρίστε το να πάει παντού η μαρινάδα. Σκεπάστε το μπολ με μια μεμβράνη και αφήστε το στο ψυγείο να μαριναριστεί για 3-4 ώρες. Βάλτε το κρέας όπως είναι με τα μυρωδικά σε ένα ταψί και σκεπάστε το με αλουμινόχαρτο. Ψήστε στο φούρνο στους 180 c για 30 λεπτά και βγάλτε το αλουμινόχαρτο. Ψήστε για άλλα 20 με 30 λεπτά ξεσκέπαστο και βγάλτε από τον φούρνο. Αφήστε το να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και σερβίρετε κόβοντας λεπτές φέτες.

12 comments:

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

Τέλειο, μυρωδάτο φαγάκι, κι οι πατατούλες από κάτω μούρλια

kitchenStories said...

Πολύ ενδιαφέρουσα και αρωματική η μαρινάδα αυτή. Θα δίνει στο κρέας εξαίσια γεύση!
Οι πατάτες! απίθανες, δεν έχω καταφέρει να κάνω πατάτες φούρνου τόσο τραγανές και ξεροψημένες...

Συγχαρητήρια Ειρήνη

kitchenStories said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Ξανθή said...

Μια πολύ ωραία ιδέα για γιορτινό κι όχι μόνο τραπέζι!!
Καλό βράδυ

Dafni said...

Ένα εξαιρετικό φαγητό, ζουμερό και γεμάτο αρώματα!
Μπράβο και για την παρουσίαση!

αχτίδα said...

Υπέροχη εκδοχή για ψητό, θα πω στο Δημήτρη να το κάνει έτσι για να το γευτούμε.Φαντάζομαι οτι οπι πατάτες θα είναι το κάτι άλλο!

eva said...

Ειρήνη μου υπεροχότατο!!!
Τι μυρωδιές φαντάζομαι!
Καλό μήνα και φιλάκια πολλά!

KANTHAR0S said...

Άπαιχτο.

mara said...

Εαξιρετικο και αρωματικο!

My Little Expat Kitchen said...

Πολύ ωραίο φαίνεται το πιάτο σου! Του πάνε του χοιρινού τα μυρωδικά. Χρησιμοποίησες αρκετά μυρωδικά, δεν μπερδεύονταν καθόλου οι γεύσεις;
Μάγδα

Ειρήνη said...

χρησιμοποίησα πολλά μυρωδικά αλλά ο κάθε ένας μπορεί να βάλει μυρωδικά ανάλογα με την προτίμηση του.οι γεύσεις δεν μπερδευτηκαν, αντίθετα το χοιρινό μύριζε εξαιρεικά!

My Little Expat Kitchen said...

Ναι, για την μυρωδιά δεν αμφέβαλα καθόλου. Για τη γεύση αναρωτήθηκα. θα το δοκιμάσω λοιπόν! Ευχαριστώ Ειρήνη.
Μάγδα