Friday, November 26, 2010

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ





κρεμμύδια 1 1/2 κιλό
θυμάρι φρέσκο 2 κ.γ.
βούτυρο 3 κ.σ.
ελαιόλαδο 1 κ.σ.
δαφνόφυλλα 2
ζάχαρη 1/2 κ.γ.
αλεύρι 3 κ. γ.
ζωμό κοτόπουλο ζεστό 1 λίτρο
λευκό κρασί 1/2 φλ.
κονιάκ 1/4 φλ.
αλάτι
πιπέρι


Κόψτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Σοτάρετε τα στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο. Προσθέστε το θυμάρι ψιλοκομμένο και τα δαφνόφυλλα και αφήστε να σοταριστούν σε χαμηλή θερμοκρασία όλα μαζί για 15 λεπτά. Βγάλτε τα δαφνόφυλλα και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Αφήστε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Τέλος βάλτε το κρασί, το κονιάκ και τον ζωμό και αφήστε το φαγητό να σιγοβρασει για 40 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμη η σούπα μπορείτε να την χτυπήσετε λίγο με ένα μίξερ χειρός ώστε να γίνει βελουτέ. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν.

10 comments:

Ξανθή said...

Σήμερα μάλλον άρχισε κρύο οπότε είναι ότι πρέπει.

Dafni said...

Καλησπέρα Ειρήνη!
Τέλεια η σούπα σου, γεμάτη αρώματα.
Άλλωστε χειμώνιασε επιτέλους και οι σούπες είναι απαραίτητες!

ΕΛΕΝΑ said...

Μια νόστιμη σούπα, ότι το καλύτερο αυτή την εποχή!
Γεια στα χέρια σου!!

Vita said...

Πόσες μερίδες είναι αυτά τα υλικά;
Ωραία συνταγή για θερμαντική σούπα

Ειρήνη said...

τα υλικά είναι για 8 με 10 μερίδες!

Asteri said...

Παρότι δε τις πολύτρώω τις σούπες ... αυτή μου έκανε ένα κλικ :))
Φιλιά

eva said...

Λατρεύω την κρεμμυδόσουπα!!!
Και μ'άρέσει η νότα θυμαριού!!!
Φιλάκια πολλά!

georgiaxara said...

Δεν την εχω δοκιμασει αλλα θα το κανω συντομα!!
φιλια!!

donkey and the carrot said...

ti orea pou deixnei i soupa sou!!!!!!!!

donkey and the carrot said...
This comment has been removed by a blog administrator.