Saturday, December 4, 2010

ΠΙΚΑΝΤΙΚΟ ΨΗΤΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ









κοτόπουλο 1,5 κιλό
χυμό λεμόνι 2 κ.σ.
ξύσμα από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο 3 κ.σ.
μουστάρδα dijon 3 κ.σ.
σκόρδο σκόνη 1/2 κ.σ.
κύμινο σκόνη 1/2 κ.σ.
τζίντζερ σκόνη 1/2 κ.σ.
πάπρικα καυτερή σκόνη 1/2 κ.σ.
κουρκουμάς σκόνη 1/2 κ.σ.
φρέσκια ρίγανη

Πλύντε το κοτόπουλο και με ένα μαχαίρι κόψτε το από την πλευρά που είναι το στήθος ώστε να ανοίξει αλλά όχι να διαχωριστεί ή κόψτε το σε παϊδάκια.
Βάλτε σε ένα μπολ την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε τα καλά .Με ένα πινέλο περάστε όλο το κοτόπουλο με την μαρινάδα. Βάλτε μερικά κλωνάρια φρέσκια ρίγανη και ροδέλες λεμονιού από πάνω.Σκεπάστε και αφήστε το στο ψυγείο για 4 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο , βγάλτε από το ψυγείο και πασπαλίστε με τα μπαχαρικά. Περάστε πάλι με το πινέλο για να πάνε παντού τα μπαχαρικά και να ανακατευτούν καλά με την μουστάρδα. Ψήστε το κοτόπουλο στα κάρβουνα ή στον φούρνο.

4 comments:

Asteri said...

Μμμμμμ ξερογλείφομαι λέμεεεε χιχιχιχιχι
Καλή εβδομάδα

ΕΛΕΝΑ said...

Ουάου, τέλειο δείχνει!!!
Γεια στα χέρια σου!!!
Καλή βδομάδα εύχομαι!!

Λίλα said...

To πόσο μου αρέσουν τα πικάντικα δεν λέγεται!!!!

Δημήτρης said...

Είχα καιρό να κάνω ..βόλτα στα μπλοκ σας.Υπέροχη συνταγή για την Αχτίδα μου που τρελαίνεται για κοτόπουλο, εγώ πάντως παίρνω την κάτω γιατί μου θυμήσατε το Βέλγιο όπου έζησα και ήταν μια σούπα συνηθισμένη εκεί.Σας εύχομαι καλές γιορτές.