Thursday, January 28, 2010

ΜΑΦΙΝΣ ΒΑΝΙΛΙΑΣ ΜΕ ΤΡΟΥΦΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ




αλεύρι που φουσκώνει 2 κούπες
ζάχαρη 3/4 κούπας
αλάτι 1/2 κ.γ.
βούτυρο λιωμένο 1/3 κούπας
γάλα 1 κούπα
αυγά 2
βανίλιες 2
τρούφα σοκολάτα 1 κούπα

Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε το με την ζάχαρη και το αλάτι σ΄ένα μεγάλο μπολ. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά , προσθέστε το βούτυρο, το γάλα και τις βανίλιες. Ανακατέψτε να ενωθούν και βάλτε μέσα την τρούφα. Βάλτε μέσα στο μίγμα το αλεύρι και ανακατέψε με απαλές κινήσεις . Βουτυρώστε καλά τις υποδοχές μιας φόρμας για μάφιν . Γεμίστε τα κατά τα 2/3 με την ζύμη και ψήστε στους 180 c περίπου 30 λεπτά. Γίνονται 12 κεκάκια.

Tuesday, January 26, 2010

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΥΦΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ (ΜΕΡΟΣ 1)

κεφτεδάκια, τυροπιτάκια, πατατάκια...
ποπ κορν σερβιρισμένα σε ένα μεγάλο κουτί με χάρτινα
χωνάκια (τα χωνάκια είναι καπέλα για παιδικό πάρτυ)
ατομικά μους σοκολάτας με μερέντα και πολύχρωμη τρούφα  http://food4peace.blogspot.com/2010/02/blog-post.html
σοκολατένιο κέικ αλογάκι (συνταγή για το κέικ σοκολάτας είναι  εδώ, και για το σχέδιο αλογάκι εδώ )
αλμυρά μάφιν με φέτα και ελιές  http://food4peace.blogspot.com/2010/02/blog-post_04.html
κεκάκια σε σχήμα λουλουδιού  http://food4peace.blogspot.com/2010/01/blog-post_28.html

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΟΥΛΑ!

Tuesday, January 19, 2010

ΚΕΙΚ ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ




αλεύρι που φουσκώνει 3 1/2 κούπες
βούτυρο 1 κούπα
ζάχαρη 1 1/2 κούπα
αυγά 4
γάλα φρέσκο 1 κούπα
κακάο 4 κ.σ.
άχνη 4 κ.σ.
βανίλιες 2
σόδα 1/4 κ..γ.
για τη διακόσμηση
oreo cookies
πολύχρωμη τρούφα
καραμέλες
άχνη

Χτυπήστετο βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι ν'αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας καλά καθε φορά. Βάλτε τις βανίλιες και το αλεύρι εναλλάξ με το γαλά. Αδειάστε τα 2/3 σε μια στρογγυλή φόρμα με στεφάνι. Κοσκινίστε το κακάο με την άχνη ζάχαρη και τη σόδα και προσθέστε τα στο υπόλοιπο μίγμα. Ανακατέψτε καλά και αδειάστε κουταλιές κουταλιές επάνω στο μίγμα βανίλιας. Βυθίστε ένα μαχαίρι και στριφογυρίστε το σε όλη τη επιφάνεια του κέικ. Ψήστε στον φούρνο στους 180 C. Όταν κρυώσει βγάλτε το κέικ και κόψτε το στην μέση. Βάλτε τα κομμάτια του κέικ όπως δείχνει η φωτογραφία παραπάνω. Βάλτε 3 oreo cookies τα οποία θα σχηματίσουν το σώμα της πεταλούδας, πασπαλίστε με άχνη και διακοσμήστε με πολυχρωμη τρούφα και καραμελίτσες.

Saturday, January 16, 2010

ΔΡΟΣΕΡΗ ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΜΗΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ



λόλα κόκκινη
μαρούλι Ice berg
ρόκα
μήλο πράσινο
καρότο
σταφίδες
καρύδια
λεμόνι
μέλι
ελαιόλαδο

Πλύντε και κόψτε τις σαλάτες σε μεγάλα κομμάτια. Καθαρίστε και κόψτε σε ροδέλες το καρότο. Κόψτε το μήλο σε κυβάκια και βάλτε το στην σαλατιέρα με τις σταφίδες και τα καρύδια. Χτυπήστε σε σέικερ το ελαιολαδο, το λεμόνι και λίγο μέλι και περιχύστε την σαλάτα.

Wednesday, January 13, 2010

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ





μελιτζάνες 7
κιμά μοσχαρίσιο 1 κ.
γιαούρτι 500 γρ.
αραβική πίτα 1
κρασί λευκό 1/2 φλ.
ψιλοκομμένο κρεμμύδι
ντομάτα τριμμένη 3 κ.σ.
πάπρικα
αλάτι
πιπέρι
κύμινο
ελαιόλαδο

Κόψτε την πίτα σε τριγωνάκια , ραντίστε με λίγο λάδι και ψήστε στο γκρίλ να πάρει χρώμα. Πλύντε και κόψτε σε φέτες τις μελιτζάνες. Αλατίστε και αφήστε να σταθούν για 1 ώρα σε ένα σουρωτήρι. Ξεπλύνετε πολύ καλά, τηγανίστε και αφήστε τις να στραγγίσουν. Σωτάρετε τον κιμά στο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς και όταν πάρει χρώμα βάλτε τα κρεμμύδια και το κουκουνάρι. Σβήστε με το κρασί και προσθέστε την ντομάτα, αλατοπίπερο, κύμινο και λίγο νερό ζεστό . Αφήστε το φαγητό να βράσει για 1 ώρα περίπου. (Αν χρειάζεται ρίξτε και άλλο νερό ζεστό). Στρώστε τις μελιτζάνες σε ένα πυρέξ, από πάνω βάλτε τον κιμά. Λίγη ώρα πρίν το σερβίρισμα, βάλτε σε ένα κορνέ το γιαούρτι και στρώστε το σε ροζέτες πάνω στον κιμά. Πασπαλίστε με την πάπρικα και βάλτε ε΄δω και εκεί τα τριγωνάκια από την πίτα.

Thursday, January 7, 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΕΣ




κοτόπουλο σε μερίδες 1 κιλό
κρεμμύδι 1 τριμμένο
κονιάκ 1/2 κούπα
κανέλες 2
δάφνη 1
κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα 2 κούπες
καρότο σε ροδέλες 1 κούπα
ζωμό λαχανικών 1 κούπα
ελαιόλαδο

Σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα κομμάτια του κρέατος, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε άλλα 2 λεπτά. Σβήστε με το κονιάκ και αφήστε το φαγητό να βράσει σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Βάλτε τον ζωμό, τις κανέλες, τη δάφνη και αλατοπίπερο. Σγοβράστε για 30 λεπτά περίπου. Ρίξτε τα κάστανα και τα καρότα και συνεχίστε το μαγείρεμα άλλα 30 λεπτά

Friday, January 1, 2010

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΕΙΚ ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ








αλεύρι που φουσκώνει 500 γρ.
αυγά 4
βούτυρο 1 κούπα
ζάχαρη 1 κούπα
κρέμα γάλακτος 1 κούπα
καρύδια τριμμένα 1/2 κούπα
αμύγδαλα τριμμένα 1/2 κούπα
λικέρ πορτοκάλι 2 κ.σ.
κανέλλα 1 κ.σ.
άχνη

Χτυπήστε σε μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και όταν το μείγμα γίνει αφράτο, προσθέστε τα αυγά ένα – ένα , το λικέρ και την κανέλλα. Ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίξτε λίγο λίγο στο μείγμα την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε προσθέτοντας το αλεύρι και τους ξηρούς καρπούς. Βάλτε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήστε τη βασιλόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 1 ώρα. Όταν ψηθεί, την αφήνετε να κρυώσει για να την καλύψετε με την άχνη και διάφορα χριστουγεννιάτικα στολιδάκια ή σοκολατάκια.