Friday, April 23, 2010

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ






αλεύρι που φουσκώνει 500 γρ.
ζάχαρη 2 κούπες
αυγά 4
βούτυρο 1 κούπα
χυμό πορτοκάλι 1 κούπα
ξύσμα πορτοκάλι

ζάχαρη 1 κούπα
νερό 1 κούπα
χυμό λεμόνι 1 κ.γ.
φλούδες πορτοκαλιού

Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε εναλλάξ το αλεύρι και το χυμό πορτοκάλι. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο, σβήστε το μίξερ και βάλτε το ξύσμα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάστε την ζύμη σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήστε στους 170 c για 1 ώρα περίπου. Αφού ψηθεί βάλτε το σε μια πιατέλα να κρυώσει. Ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε όλα τα υλικά μαζί για 7-8 λεπτά. Περιχύστε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι. Με τις φλούδες πορτοκαλιού που έχουν βράσει στο σιρόπι διακοσμήστε το κέικ.

Wednesday, April 14, 2010

ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΦΡΑΟΥΛΑΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΑΝΘΟΤΥΡΟΥ ...ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΙΑΚΟΣΤΑ ΤΡΙΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ!







ταρτάκια ψημένα εμπορίου 10 τεμάχια
ανθότυρο κρήτης 500 γρ.
ζάχαρη 80 γρ.
αυγά 2
αλεύρι 1 κ.σ.
μαρμελάδα φράουλα 100 γρ.
αμύγδαλα φιλέ 100 γρ
άχνη

φράουλες 250 γρ.
ζάχαρη 50 γρ.

Ανακατέψτε το ανθότυρο με την ζάχαρη και βάλτε ένα ένα τα αυγά στο μείγμα. Τέλος βάλτε το αλεύρι. Απλώστε πάνω από κάθε τάρτα 1 κουταλιά μαρμελάδα, βάλτε λίγα αμύγδαλα και γεμίστε με την κρέμα ανθότυρου. Ψήστε στους 170 c για 35-40 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρά και πασπαλίστε με άχνη. Σερβίρετε με φρέσκιες φράουλες ή με σάλτσα φράουλας που θα φτιάξετε με τον εξής τρόπο. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάλτε την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να καραμελώσει και προσθέστε τις φράουλες κομμένες σε ροδέλες. Ψήστε για 5 λεπτά και απλώστε τες πάνω από τις τάρτες.

Wednesday, April 7, 2010

ΡΕΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ




σιμιγδάλι ψιλό 1 2/3 κούπας
αλεύρι
που φουσκώνει 1 κούπα
μπέικιν πάουντερ 1 1/2 κ.γ.
ζάχαρη 1 1/3 κούπας
αυγά 8

γάλα φρέσκο χλιαρό 4 κ.σ.
βανίλια 1
αλάτι 1 πρέζα
αμύγδαλα ασπρισμένα

σιρόπι
ζάχαρη 3 κούπες
νερό 2 1/2 κούπες
βούτυρο 6 κ.σ.
λεμόνι χυμό 2 κ.γ.


Ανακατέψτε το σιμιγδάλι με το αλεύρι, το μπέικιν , τη βανίλια και το αλάτι. Χτυπήστε τ' αυγά με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ για 15 λεπτά περίπου . Καθώς χτυπιούνται, χαμηλώστε την ταχύτητα και ρίξτε λίγο-λίγο το γάλα.
 Σταματήστε το χτύπημα κι ανακατεύοντας απαλά και προσεχτικά ρίξτε λίγα-λίγα τ' ανακατεμένα στερεά υλικά, προσέχοντας να μην ξεφουσκώσουν τ' αυγά. 
 Αδειάστε το σε βουτυρωμένο ταψάκι (30 εκ.) και ψήστε το στους 175o C, για 30'-35'. 
Για το σιρόπι βράστε τη ζάχαρη με το νερό για 5 λεπτά, ρίξτε μέσα το βούτυρο και το χυμό λεμονιού και περιχύστε το ραβανί κουταλιά-κουταλιά σε όλα τα σημεία της επιφάνειας του γλυκού. Το γλυκό πρέπει να είναι χλιαρό, όταν ρίξετε το σιρόπι.
 ΄Οταν κρυώσει εντελώς, κόψτε το σε κομμάτια και γαρνίρετέ το, βάζοντας σε κάθε κομμάτι ένα αμύγδαλο.