Monday, July 12, 2010

ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ






πένες 500 γρ.
ντοματάκια πομοντόρο 500 γρ.
προσούτο 300 γρ.
βασιλικό 2 κ.σ.
σκόρδο 1 σκ.
ελαιόλαδο
μπαλσάμικο
παρμεζάνα τριμμένη 200 γρ.

Κόψτε τα ντοματάκια στην μέση και βάλτε τα σε ένα μπόλ. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο βασιλικό , ελαιόλαδο, μπαλσάμικο και 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Βράστε τα μακαρόνια al dente και όταν είναι έτοιμα βάλτε τα σε μια μεγάλη πιατέλα, περιχύστε τα με 2 κ. σ. ελαιόλαδο και την παρμεζάνα. Ανακατέψτε πολύ καλά και έπειτα βάλτε το μείγμα με τις ντομάτες (αφαιρέστε το ολόκληρο σκόρδο) και το ψιλοκομμένο προσούτο. Σερβίρετε αμέσως.

Tuesday, July 6, 2010

ΚΕΙΚ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΑ






πορτοκάλια βιολογικά 2
βούτυρο 125 γρ.
αλεύρι που φουσκώνει 1 1/2 κούπας
ζάχαρη 1 1/2 κούπα
καρύδα 1/2 κούπα
αυγά 2

για το σιρόπι
ζάχαρη 1 κούπα
νερό 2/3 κούπας
χυμό πορτοκάλι 1/3 κούπας

Πλύντε πολύ καλά τα πορτοκάλια και βάλτε τα ολόκληρα σε μια κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει. Βράστε για 10 λεπτά και σουρώστε τα. Ξαναβάλτε νερό και επαναλάβετε την διαδικασία 3 φορές. Βγάλτε και αφήστε τα να κρυώσουν. Όταν έχουν κρυώσει εντελώς κόψτε τα στην μέση και βάλτε τα σε multi να γίνουν πουρές. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε τον πουρέ πορτοκαλιού. Ανακατέψτε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά και βάλτε το αλεύρι και την καρύδα. Αδειάστε την ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήστε στους 170 c για 1 ώρα περίπου. Βράστε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 7-8 λεπτά. Βάλτε το κέικ σε ένα μεγαλύτερο σκεύος ώστε να μπορέσετε να ρίξετε το σιρόπι. Εγώ χρησιμοποιώ ένα βαθύ ταψάκι. Περιχύστε το κρύο κέικ με το ζεστό σιρόπι και αφήστε να το απορροφήσει.