Friday, November 26, 2010

ΚΡΕΜΜΥΔΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ





κρεμμύδια 1 1/2 κιλό
θυμάρι φρέσκο 2 κ.γ.
βούτυρο 3 κ.σ.
ελαιόλαδο 1 κ.σ.
δαφνόφυλλα 2
ζάχαρη 1/2 κ.γ.
αλεύρι 3 κ. γ.
ζωμό κοτόπουλο ζεστό 1 λίτρο
λευκό κρασί 1/2 φλ.
κονιάκ 1/4 φλ.
αλάτι
πιπέρι


Κόψτε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Σοτάρετε τα στο βούτυρο και στο ελαιόλαδο. Προσθέστε το θυμάρι ψιλοκομμένο και τα δαφνόφυλλα και αφήστε να σοταριστούν σε χαμηλή θερμοκρασία όλα μαζί για 15 λεπτά. Βγάλτε τα δαφνόφυλλα και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και την ζάχαρη. Αφήστε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία για 30 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να πάρουν ένα βαθύ χρυσό χρώμα.
Βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε συνεχώς για 2-3 λεπτά. Τέλος βάλτε το κρασί, το κονιάκ και τον ζωμό και αφήστε το φαγητό να σιγοβρασει για 40 λεπτά περίπου. Όταν είναι έτοιμη η σούπα μπορείτε να την χτυπήσετε λίγο με ένα μίξερ χειρός ώστε να γίνει βελουτέ. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί ή κρουτόν.

Wednesday, November 17, 2010

ΠΕΝΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ








πένες 400 γρ.
μπρόκολο 1 μέτριο
γραβιέρα 1 1/2 κούπα
βούτυρο 4 κ.σ.
αλεύρι 4 κ.σ.
γάλα 3 1/2 κούπες
αβγά 2
κουρκουμά 1/2 κ.γ.
μοσχοκάρυδο
γαλέτα
αλάτι
πιπέρι

Βράστε τις πένες "να κρατάνε" και αφήστε κατά μέρος. Καθαρίστε το μπρόκολο και κρατήστε τις φουντίτσες. Βράστε το για 5 λεπτά, σουρώστε και περιχύστε με λίγο λεμόνι.
Σε μια μεγαλή και βαθιά κατσαρόλα βάλτε το βούτυρο , ανακατέψτε και βάλτε το αλεύρι. Ανακατέψτε πολύ καλά με ένα σύρμα μέχρι το μείγμα να γίνει χρυσό. Βάλτε το γάλα λίγο-λίγο και ανακατέψτε σε δυνατή φωτιά.Προσθέστε τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο αλάτι και πιπέρι. Ο κουρκουμάς θα δώσει ένα χρυσό χρώμα στην κρέμα. Αφήστε να βράσει 4-5 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά και βάλτε τα αβγά ανακατεύοντας γρήγορα.
Βάλτε την γραβιέρα, το μπρόκολο και τις πένες. Ανακατέψτε πολύ ελαφριά ώστε να πάει η κρέμα παντού. Βουτυρώστε καλά ένα ταψάκι και πασπαλίστε με λίγη γαλέτα. Απλώστε καλά το μείγμα και βάλτε 1/2 κούπα γραβιέρα και λίγη γαλέτα από πάνω. Ψήστε στους 180 c για 15 -20 λεπτά μέχρι το φαγητό να κάνει μια χρυσή κρούστα.

Tuesday, November 9, 2010

ΤΟ FOOD4PEACE ΠΑΕΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ!

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ
ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ




ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑ KADEWE



Το KaDEwe είναι από τα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα της Ευρώπης και το πιό γνωστό τμήμα του είναι αυτό στον τελευταίο όροφο με χιλιάδες είδη τροφίμων απ΄όλο τον κόσμο.Το πολυκατάστημα αυτό δεσπόζει εδώ και 100 χρόνια στην πόλη . Ο τελευταίος όροφος είναι αφιερωμένος στην γαστρονομία. Η χαρά του κάθε gourmet ο οποίος εδώ μπορεί να βρει ότι πιο σπάνιο υπάρχει από όλο τον κόσμο. Και όχι μόνο να το πάρει μαζί του, αλλά και να το γευτεί επιτόπου σε κάποιο από τα πολύ όμορφα εστιατόρια του πολυκαταστήματος.