Tuesday, January 11, 2011

ΤΟ FOOD4PEACE ΠΑΕΙ ΓΡΕΒΕΝΑ ΚΑΙ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ


ΔΕΣΚΑΤΗ

ΜΕΤΕΩΡΑ
χοιρινό σπάλα σε κυβάκια 1 κιλό
πράσα 4
μανιτάρια 300 γρ.
λευκό κρασί 1 κούπα
ελαιόλαδο 3/4 κούπας
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι
πιπέρι
μπούκοβο

Σοτάρετε το χοιρινό στο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει. Σβήστε με το κρασί, αλατοπιπερώστε και μόλις εξατμιστεί, προσθέστε το πράσο κομμένο σε ροδέλες και αφήστε σε χαμηλή φωτιά να μαγειρευτεί. Βάλτε μισό ποτήρι νερό και αφήστε να βράσει για 30 λεπτά περίπου. Τέλος βάλτε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και αφήστε για 10 λεπτά να μαγειρευτούν και αυτά. Βάλτε το χυμό λεμόνι και σβήστε το φαγητό. Σερβίρετε ζεστό με μπούκοβο.

10 comments:

Peter M said...

One of my favourite dishes and I really must visit Grevena next year!

Asteri said...

Μα τι καταπληκτικό μέρος είναι αυτό;;;;;;;

Moσχομύρισε ο τόπος από την τηγανιά σου :)

ΕΛΕΝΑ said...

Σούπερ ντούπερ η τηγανιά σου, για τα Γρεβενά τι να πω?? Ζηλεύωωωω!!!
Καλά να περάσεις!

Λίλα said...

Εκείνα τα λιπάκια στις ακρούλες του χοιρινού είναι ξελιγωτικά!

georgiaxara said...

ΤΕΛΕΙΑ Η ΠΡΑΣΟΤΗΓΑΝΙΑ...
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΙΣΩ...!!!
ΦΙΛΑΚΙΑ!!

eva said...

Τέλεια ανάρτηση!!
Το φφαγάκι υπέριχο και μας ταξίδεψες κιόλας!!
Ειρηνάκι καλή χρονια να έχεις!!
Φιλάκια!

Maria said...

H suntagh einai uperoxh ... teleio fainetai to xoirino! Kai polu omorfo meros ta Grevena. Panemorfes oi fwtografies sou.

Μarion, said...

Μας ταξίδεψες, μας άνοιξες την όρεξη και μας έκανες και μια τηγανιά για το τέλος :))

Ύπέροχη ανάρτηση και εικόνες μιλάνε από μόνες τους.
Φιλιά

Mary said...

Irene, your pork looks wonderful and your photos made for a most interesting read. I'm new to your blog but with the help of the translator have been able to read this and some of your earlier post. I really love the food you feature here and I'll be back. I hope you have a good day. Blessings...Mary

erotas said...

Το έφτιαξα εχθές κα ενθουσιάστηκα.Πόλύ νόστιμο και εύκολο.