Thursday, February 3, 2011

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




στήθος κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ.
χυμό από 2 πορτοκάλια
μέλι 1 κ.σ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κουρκουμά 1 κ.γ.
πάπρικα 1 κ.γ.
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι

Κόψτε το κοτόπουλο σε κυβάκια και βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύστε με τον χυμό πορτοκάλι, βάλτε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον κουρκουμά. Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε η μαρινάδα να πάει παντού. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με σουσάμι. Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια και ψήστε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα. Σερβίρετε με πιτούλες και γαρνίρετε με φέτες πορτοκάλι.

14 comments:

soti said...

συγγνώμη αλλά επειδή μου άρεσε όλο το concept, να κάνω την χαζή ερώτηση τι είναι ο κουρκουμάς;

ΕΛΕΝΑ said...

Wow!!
Λαχταριστά μελο-κοτοσουβλάκια!
Την μαρινάδα αυτή την χρησιμοποιώ συχνά, κάνει πραγματικά μεγάλη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα!
Καλό μεσημέρι!

Ειρήνη said...

Ο κουρκουμάς (Turmeric) είναι καρύκευμα.Συνήθως το βρίσκεις σε μορφή σκόνης. Δεν έχει ιδιαίτερη γεύση αλλά έχει έντονο χρώμα και στην συγκεκριμένη συνταγή κάνει το κοτόπουλο "χρυσό".Το αποκαλούν φτηνό σαφράν. Έχει πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες. Μπορείς να το βάλεις σε παγωτά, μπισκότα, κρέμες, κοτόπουλο, ρύζι, κέικ κτλ.

gwgoyla said...

Ειρηνακι??? μου μαζευτηκαν τα σαλια στο στομα..πω πω...δεν σε πειραζει να παρω 2-3..καλο μεσημερι..φιλια!!!

manousina said...

Την περίμενα αυτη την συνταγή. Πολύ όμορφα τα χρυσά σουβλάκια

Αγγελικη Ν said...

Ειρήνη μου, είναι πολύ ορεκτικά τα σουβλάκια σου! Είναι πολύ ωραία η γλυκόξινη γεύση του κοτόπουλου.
Στην ίδια συλλογιστική φτιάχνω μπουτάκια κοτόπουλου στο φούρνο (βάζω επιπλέον λευκό κρασί και ελάχιστο ξύδι)! Τώρα θα το κάνω και σε σουβλάκι! Ευχαριστώ

gvarvakis said...

Εξαιρετικά τα "βαφτίσια" στη μαρινάδα Ειρήνη μου και φαντάζομαι υπέροχη γεύση στο τέλος!!!
Καλό βράδυ

Μarion, said...

Πρέπει να είναι πολύ νόστιμα όπως τα βλέπω στις φωτογραφίες.
Πολύ ωραία συνταγή Ειρήνη μου.

Καλό βράδυ

Anonymous said...

Το κοτόπουλο αγαπημένο φαγητό,αυτή η συνταγή ξεχωριστή και γευστικότατη φαίνεται,θα δοκιμαστεί σύντομα!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τι ωραία που έγιναν, η παρουσίαση δεν παίζεται, ορμάω!!!

kitchenStories said...

Αυτή μαρινάδα χαρίζει γεύση και χρώμα στο κοτόπουλο.
Θα εφαρμοστεί, μόλις ανοίξει ο καιρός, και θα τα κάνω σε μπουτάκια για τα κάρβουνα.

Καλά Σ/Κ Ειρήνη μου.

donkey and the carrot said...

Eirini mou trexoun ta salia... Deixnoun TELEIA!

Nells said...

popo!!!!thelo mia leksi na po mono gia oti vlepo alla tha me kopseis !!!apla na ormiksw kai na ta faw ola borw????

Δημήτρης said...

Φοβερή συνταγή ..βέβαια θέλω μια πιατέλα στη καθισιά..