Monday, March 21, 2011

ΨΗΤΕΣ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΜΕ ΛΕΜΟΝΙ




σαρδέλες 1 κιλό
λεμόνι χυμό και ξύσμα 1
σκόρδο τριμμένο 1 σκελίδα
μαιντανό ψιλ/νο 1 κ.σ.
ρίγανη 1 κ.γ.
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
αλάτι χοντρό

Βγάλτε το κεφάλι και το κόκκαλο ώστε να γίνουν οι σαρδέλες φιλέτα. Πλύντε πολύ καλά και αφήστε σε ένα σουρωτήρι να στραγίξουν. Ανακατέψτε όλα τα υπόλοιπα υλικά καλά. Τοποθετήστε τις σαρδέλες την μια δίπλα στην άλλη όπως στην φωτογραφία και περιχύστε με την σάλτσα. Αλατοπιπερώστε και ψήστε στον φούρνο στους 170 C για 15 λεπτά περίπου. Σερβίρετε ζεστές.

16 comments:

Εφη said...

Τις λατρεύω τις σαρδελίτσες έτσι! Νόστιμος μεζές!
Καλή εβδομάδα!

Λίλα said...

Εξαιρετική πρόταση, παρουσίαση και ιδέα!!! Τα ούζα μόνο ξέχασες!!

Thalassitsa said...

μμμμμμμμμ μαρέσει πολύ η ιδέα! θα το κάνω σύντομα!

Afroditi said...

Ειρήνη πολύ μόστημες δείχνουν ο σαρδέλες σου και είναι απο τα φαγητά που μου αρέσουν πολύ! :)

ΕΛΕΝΑ said...

Η σαρδελίτσα είναι από τα πιο νόστιμα (και υγιεινά) ψαράκια!
Ωραίος ο τρόπος που τις φιλετάρεις πριν το ψήσιμο!!
Καλή βδομάδα!

Μarion, said...

Ειρήνη πολύ ωραίο το φαγάκι.
Και πολύ ωραία η ιδέα που είναι φιλέτο οι σαρδέλες.
Μεζεδάκι αρωματικό και νόστιμο

Φιλιά

Eva Z. said...

Πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή...σίγουρα θα την δοκιμάσω...

Peter M said...

Apo ta agapimena mou syntages gia sardeles. Den mporo na perimeno gia to kalokairi kai sardelitsa!

noessis said...

πρεπει να ειναι πεντανοστιμες!!!!!!πω πω......τι μα εκανες!
καλη εβδομαδα!

Cathy said...

Απλα και νοστιμα! Δεν εχω ξανα φτιαξει σαρδελες....γενικα το ψιλοφοβαμαι το ψαρακι.......αλλα στην συνταγη σου φαινεται πολυ απλο!

manousina said...

Από τα πιο νόστιμα ψάρια ειναι η ταπεινή σαρδελίτσα.... Πεντανόστιμη την έκανες. Φιλιά

Λένια said...

Ωραιότατες οι σαρδελίτσες σου!Ταπεινό ψαράκι αλλά από τα πιο υγιεινά!

Vita said...

Κλασικό, διαιτητικό, μυρωδάτο!

eva said...

Σααρδέλες!!!?
Απλά ξετρελαίνομαι!
Η εκτέλεση άψογη, οι φωτογραφίες τα λένε όλα!
Φιλάκια Ειρηνάκι μου!!
Καλό βράδυ!

Rosita Vargas said...

Que ricas se ve las sardinas es mi plato preferido,no hay muchas por aquí,pero si la tenemos enlatadas,maravilloso plato,me quedo en tu blog por tus recetas están muy buenas,cariños.

donkey and the carrot said...

ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ ΤΩΡΑ!!!