Friday, April 8, 2011

ΑΦΡΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ

 

 


αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες
μαγιά 1 φακελάκι
γάλα χλιαρό 1 1/2 κούπα
αβγά χτυπημένα 2
βούτυρο 1/3 κούπας
ζάχαρη 2/3 κούπας
αλάτι μία πρέζα
μαχλέπι 1/2 κ.γ.
μαστίχα 1/2 κ.γ
βανίλια 1

1 αβγό χτυπημένο με λίγο νερό
τρούφα σοκολάτας
καραμελάκια

Στο μπολ του μίξερ βάλτε την μαγιά, το αλάτι, το χλιαρό γάλα, το βούτυρο, τα αβγά και την ζάχαρη. Ανακατέψτε στην μεσαία ταχύτητα. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά βάλτε το μισό αλεύρι, την βανίλια, το μαχλέπι και την μαστίχα και ανακατέψτε καλα (με τον γάτζο). Βάλτε και το υπόλοιπο και φτιάξτε μια ζύμη απαλή και λεία. Αφήστε την σκεπασμένη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 1 ώρα. 
Πατήστε την να ξεφουσκώσει και χωρίστε τη σε 12 μπαλάκια. Εαν το ζυμάρι κολλάει στα χέρια βάλτε λίγο αλεύρι ακόμα και ζυμώστε μέχρι να μην κολλάει .  Με κάθε μπαλάκι φτιάξτε ένα μπαστουνάκι. Πλέξτε δυο-δυο τα μπαστουνάκια όπως στην φωτογραφία παραπάνω και φτιάξτε στεφανάκια. 
Τοποθετείστε τα στο ταψί του φούρνου και αφήστε τα να φουσκώσουν για άλλη 1 ώρα. Αλείψτε τα με το αβγό και πασπαλίστε με την τρούφα. Μπορείτε να βάλετε στην μέση από ενα πασχαλινό αβγό ή μικρά καραμελάκια.
Ψήστε στους 170 C για 20-25 λεπτά,  μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφετί χρώμα. Γίνονται έξι μικρά τσουρεκάκια.

27 comments:

Ξανθή said...

Ειρήνη πολύ ωραία!!Η φωτογραφία μιλάει!!
Και του χρόνου εύχομαι!!

Marina said...

Αν είναι τόσο νόστιμα όσο φαίνονται μπράβο, μεγάλη επιτυχία και με λίγη κούραση - σχετικά!!!

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τα τσουρέκια είναι αγαπημένα μας, πόσο μάλλον το Πάσχα που είναι κι η εποχή τους, μούρλια έγιναν

Eva Z. said...

Υπέροχα...θέλω να τα φτιάξω και να τα φάω τώρα...γεια στα χέρια σου...

Cathy said...

Χωρις ζυμωμα??...Τελεια! Πρεπει να το δοκιμαζω!

kitchenStories said...

Βλέπω παίξατε με τα ζυμαράκια! Ωραιότατα και εύκολα στη διαδικασία που μας προτείνεις.
Να περάσετε ένα όμορφο Σ/Κ

Afroditi said...

Και του χρόνου , Ειρήνη να'σαι καλά! λαχταριστά είναι τα τσουρέκια σου :)

vasiliki ver said...

Mπράβο λαχταριστά φαίνονται!!!γει στα χέρια σου!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Ειρήνη ωραιότατα φαίνονται!
Και του χρόνου με υγεία!

Μarion, said...

Και του χρόνου Ειρήνη.
Φαίνονται πολύ αφράτα.. τέλειες φωτογραφίες.

Φιλιά

mia maria said...

Και εύκολα και νόστιμα, αυτά είναι για μένα!
Και του χρόνου:)

manousina said...

Πανεύκολα και χωρίς κόπο. Όμορφες φωτογραφίες

Penelope said...

Πολύ γλυκούλια είναι αγαπητή Ειρήνη, και το σημαντικό είναι ότι γίνονται γρήγορα...αυτό πια είναι κάτι που όλες μας ενδιαφέρει με τους χρόνους που έχουμε στην διάθεσή μας.

soti said...

Νομίζω ότι είναι στα μέτρα μου και θα τα φτιάξω! Σε ευχαριστώ πάρα πάρα πάρα πολύ για την βοήθεια με τις φωτογραφίες! Ήθελα πολύ καιρό να το κάνω και δεν ήξερα πως! Σου χρωστάω!

Anonymous said...

Ωραία συνταγή, μόνο που χρειάστηκε περισσότερο αλεύρι γιατί το μείγμα ήταν νερουλό και κολλούσε στα χέρια . Καλό Πάσχα!

Marios said...

Ευχομαι καλό Πάσχα!!!!!

Athina(Sugar Buzz) said...

Ειρήνη και του χρόνου!!Εγώ τώρα περιμένω τα δικά μου να περάσει η ώρα φουσκώματος να τα ψήσω!!
Πολύ χαρούμενα τα δικά σου!!(Εγώ έβαλα και μερέντα μέσα...χιχι!!)

Λίλα said...

Υπέροχα φαίνονται και πανεύκολα!!
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!!

Katerina said...

Και του χρόνου!!
Καλό Πάσχα να έχεις!

Νίκη said...

Νόστιμα τα τσουρεκακια σου... Καλή ανάσταση... παιρνω ενα για τον καφέ την Κυριακή.. φιλιά

kiki said...

Καλή Ανάσταση!

Anonymous said...

Τέλεια η συνταγή σας για τσουρεκι........ σιγουρα θα την δοκιμασω!

Anonymous said...

καταπληκτικα και με κλωστες/ινες,δεν ξερω πως ακριβως το λενε αυτο!!!

Anonymous said...

Πολυ τελεια συνταγη,και φουσκωσε και πολυ αφρατο εγινε και πεντανοστιμο,μπραβο σου η συνταγη σου ειναι υπεροχη!!!!!!!
!!!

Anonymous said...

Πολυ ωραια φαινονται...μια ερωτηση...τι βουτυρο βαζεις;

Ειρήνη said...

βαζω το βιταμ soft .

Anonymous said...

ειναι τελεια!!!!!!!Καλη Ανασταση!:)