Sunday, May 15, 2011

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

αρμπόριο 1 1/2 κούπα
φρέσκο κρεμμύδι 2 κ.σ.
φινόκιο ψιλοκομμένο 4 κ.σ.
αρακά φρέσκο 1/2 κούπα
καρότα 2
αγκινάρες 4
άνηθο 2 κ.σ.
δύοσμο 1 κ.σ.
ζωμό λαχανικών 4 κούπες
λευκό κρασί 1/2 κούπα
χυμό από 1 λεμόνι
παρμεζάνα 100 γρ.

Καθαρίστε τον φρέσκο αρακά και τις αγκινάρες. Βράστε τα για 15 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το φινόκιο σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέστε το καρότο και το ρύζι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά και σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βάλτε τον αρακά και τις αγκινάρες και αλατοπιπερώστε το φαγητό. Προσθέστε τον ζωμό λίγο-λίγο κάθε φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί και αφήστε το φαγητό να βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν απορροφήσει όλα τα υγρά (περιπού 20 λεπτά) κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως ζεστό,  με ψιλοκομμένο άνηθο και δύοσμο.

7 comments:

Ξανθή said...

Ανοιξιάτικη πανδαισία!!Το ζήλεψα.
Καλή εβδομάδα.

ΓΑΣΤΕΡΟΠΛΗΞ said...

τέλειο, γεμάτο χρώματα

maria mas. said...

Τι όμορφο πιάτο???? Νόστιμο και μυρωδάτο!! Και οι φωτο φανταστικέςςςςς!!!! Θες να δαγκώσεις την οθόνη..
Καλημέρες!!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Πραγματικά ανοιξιάτικο το ριζότο σου, με αγαπημένα και νόστιμα υλικά!
Καλή βδομάδα!

Penelope said...

Primavera, εξαιρετική φωτογράφηση αγαπητή Ειρήνη. Και σκεφτόμουν κάτι τέτοιο για αύριο, με ένα μικρό ζυμαρικό.
Ευχαριστώ σε.

mia maria said...

Νοστιμότατο! Και τι χρώματα!

Λίλα said...

Πραγματικά υπέροχο, χρώματα και αρώματα και φαντάζομαι γεύση!!!