Thursday, June 9, 2011

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ VONGOLE


σπαγγέτι 500 γρ.
vongole 500 γρ.
κρεμμύδι φρέσκο 4 κ.σ.
σκόρδο 2 σκ.
φινόκιο 4 κ.σ.
μαιντανό 1/2 κούπα
πιπερίτσα καυτερή 1 μικρή
κρασί λευκό 1/2 κούπα
ελαιόλαδο 1/2  κούπα
αλάτι, πιπέρι

Βάλτε τα vongole σε ένα μπολ με νερό να τα καλύπτει για 30 λεπτά. Ξεπλύντε καλά και σουρώστε τα. Βάλτε σε ένα μεγαλύτερο μπολ το ελαιόλαδο και το κρασί.
Ρίξτε το ψιλοκομμένο κρεμύδι, το φινόκιο, το σκόρδο ψιλοκομμένο, την πιπερίτσα και τέλος βάλτε τα vongole. Αφήστε τα να μαριναριστούν για 20 λεπτά. 
Βράστε τα ζυμαρικα "να κρατάνε". Σε ενα βαθύ τηγάνι βάλτε όλα τα υλικά της μαρινάδας αλατοπιπερώστε και βράστε τα για 6-7 λεπτά.
Ρίξτε τα υγρά από την σάλτσα στα ζυμαρικά και ανακατεψτε πολύ καλά. Σερβίρετε τα σπαγγέτι γαρνίροντας με τα vongole.
Φρέσκα  vongole και άλλα όστρακα μπορείτε να βρείτε στην Κεντρική Αγορά της Αθήνας. Διατηρούνται 2 με 3 μέρες στο ψυγείο.

4 comments:

Anonymous said...

αν το σεξ ηταν φαγητο θα ηταν αυτο ακριβως!

ΕΛΕΝΑ said...

Υπέροχη η συνταγή, αλλά υπέροχη και η παρουσίαση!
Φιλιά, καλό απόγευμα!

manousina said...

Φαίνονται εξαιρετικά, υπέροχη παρουσιαση όπως πάντα

Foodjunkie said...

Αυτή θεωρείται η πιο γκουρμέ Ιταλική μακαρονάδα. Δυστυχώς δεν μου αρέσουν τα όστρακα, εκτός απο τα χτένια, οπότε θα ρεκτσώ στις υπέροχες φωτογραφίες!