Tuesday, November 8, 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΔΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


κοτόπουλο φιλέτο  500 γρ.
κριθαράκι 200 γρ.
κρεμμύδι 1 μεγάλο
σκόρδο 1 σκ.
λεμονάδα με ανθρακικό 180 ml
λευκό κρασί 50 ml.
ζωμό κοτόπουλο
δαφνόφυλλα 2
θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Σοτάρετε σε  ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο και προσθέστε το  κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Όταν μαλακώσει  το κρεμμύδι σβήστε με το κρασί. Αφήστε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και προσθέστε την λεμονάδα και τα δαφνόφυλλα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15  λεπτά περίπου.
Βάλτε το κριθαράκι , αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατέψτε ελαφρά να ανακατευτεί με το κοτόπουλο. Ρίξτε το ζωμό ζεστό (η αναλογία είναι 1 κριθαράκι προς 3 ζωμό) και αφήστε να βράσει   σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρετε αμέσως ζεστό. Το φαγητό με την λεμονάδα έχει μια γλυκιά λεμονάτη γεύση.

16 comments:

T.A.G said...

Πω, πω! Πολύ ωραία ιδέα Ειρήνη, πρέπει να είναι πολύ νόστιμο έτσι. Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Καλό μεσημέρι:-)

Ερμιόνη said...

Πολύ πρωτότυπη η προσθήκη λεμονάδας! Είναι και Έπψα, που μου αρέσει πολύ :)
Μου κίνησες την περιέργεια και θα το δοκιμάσω!

Eri said...

Πάρα πολύ ωραία πρόταση!
Καλή συνέχεια!

Αγγελικη Ν said...

Ειρήνη μου πολύ χαριτωμένη "πινελιά" η λεμονάδα στο κοτόπουλο! Όμως αυτό που με ενθουσίασε είναι οι φωτογραφίες σου! Πολύ ωραίες γωνίες και φωτισμοί! Μπράβο!

Λίλα said...

Κοτοπουλακι με κριθαρακι φτιαχνω αλλαε γλυκια λεμοναδα οχι. Πολυ πρωτοτυπο.

Peter M said...

Eirini, fainetai poli nostimo kai sigoura...protipo syntagh me lemonada!

Ξανθή said...

Ειρήνη από τις φωτογραφίες ξετρελάθηκα!! Σήμερα έφτιαξα κοτόπιτα αν το είχα δει πιο νωρίς θα άλλαζα το μενού μας. Το κρατώ για την επόμενη φορά.
Καλό απόγευμα.

ΕΛΕΝΑ said...

Λεμονάδα στο γιουβετσάκι δεν είχα ξαναδεί, και μου έκανε εντύπωση!
Το πιάτο σου δείχνει άκρως ενδιαφέρον!
Φιλάκια, καλό απόγευμα!

Μarion, said...

Είμαιέτοιμη να ορμήξω στην οθόνη..
Τέλειες οι φωτογραφίες σου Ειρήνη μου.
Σαν να το ΄εχω δίπλα μου το πιάτο.
Νόστιμο το φαγάκι σου. Και ιδιαίτερο με την λεμονάδα. Ωραία ιδέα.
Φιλιά

Ροδανθη said...

Ειρήνη καλησπέρα πολύ ωραία και πρωτότυπη συνταγή(τουλάχιστον για μένα)κάποια στιγμή θα το φτιάξω απο περιέργια να δω πως είναι με την λεμονάδα καλό βράδυ.

Vita said...

Πρωτότυπος ο συνδυασμός ζυμαρικού με λεμόνι. Δείχνει υπέροχο!

Penelope said...

Ωραία ιδέα και ακόμη ωραιότερα που η επιλεγμένη λεμονάδα είναι Έψα, όπως γράφει και η Ερμιόνη.

manousina said...

Δεν το είχα σκεφτεί λεμονάδα στο κοτοπουλάκι!!!!! Φαίνεται υπέροχο!!

donkey and the carrot said...

Τι πρωτότυπη συνταγή!!!Μπράβο Ειρηνούλα με τις ιδέες σου!!! Φαίνεται λαχταριστό!

cook said...

και γιατι να μη βάλουμε λεμονι ή φέτες λεμονι ή ξυσμα?

Anonymous said...

Απαράμιλλη θέμα, είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα))))