Sunday, December 18, 2011

ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη
κανέλα
καρύδια
άχνη


Ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, την κανέλα και τα χονδροκομμένα καρύδια. Στρώστε τα φύλλα στον πάγκο σας και βουτυρώστε τα με ένα πινέλο. Κόψτε τα στην μέση. Απλώστε με την βοήθεια ενός κουταλιού λίγη από την γέμιση σε κάθε φύλλο. Τυλίξτε πρώτα σε ρολό και έπειτα στρίφτε το όπως στην φωτογραφία. Επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Τοποθετείστε τα ρολάκια σε βουτυρωμένη φόρμα για μάφιν. Αλείψτε με ένα πινέλο, λίγο λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια τους και ψήστε στον φούρνο στους 170 C για 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε με άχνη και κανέλα. Βάλτε τα σε χάρτινες θήκες για μάφιν και σερβίρετε.

7 comments:

ΕΛΕΝΑ said...

Γλυκάκια με αρώματα Χριστουγέννων, υπέροχα!
Φιλιά, καλό βράδυ!

Ροδανθη said...

Ειρήνη μου να ΄σαι καλά πολύ καλό το γλυκό σου θα περαστεί στο τεφτέρι μου σίγουρα,φιλιά καλό βράδυ.

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ειρηνούλα και καλή εβδομάδα! Τι όμορφα που είναι αυτά τα ρολάκια! Τέλεια για τον καφεδάκο μας!

Vita said...

Κλασικό γλυκάκι σερβιρισμένο πολύ όμορφα και γιορταστικά!

Μarion, said...

Γλύκα τα ρολάκια σου Ειρήνη.
Μυρωδάτα και γιορτινά.

Φιλιά

manousina said...

Τόσο απλά και τόσο νόστιμα!!! Καλές γιορτές

Χρυσαυγή said...

Εύκολο και νόστιμο! Καλά Χριστούγεννα και να χαίρεσαι τα παιδάκια σου! Έχετε και νέο μέλος στην οικογένειά σας φέτος! Ένα καινούριο στολιδάκι στο σπίτι σας! Φιλιά πολλά!