Thursday, February 17, 2011

ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ











αλεύρι που φουσκώνει 3 κούπες
ζάχαρη 2 κούπες
βούτυρο 1 κούπα
αβγά 4
γάλα 1 κούπα
κακάο 1/2 κούπα
βανίλιες 2
σόδα 1/2 κ.γ.

σιρόπι
νερό 1 κούπα
ζάχαρη 2 κούπες
κακάο 1/2 κούπα

Κοσκινίστε σε ένα μπολ το αλεύρι, την σόδα και τις βανίλιες. Χτυπήστε το βούτυρο με την ζάχαρη στο μίξερ, να γίνει ένα αφράτο μείγμα. Προσθέστε ένα ένα τα αυγά. Ελαττώστε την ταχύτητα του μίξερ και βάλτε εναλλάξ το αλεύρι και το γάλα. Τέλος προσθέστε το κακάο. Βουτυρώστε πολύ καλά μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 23 εκ., πασπαλίστε με λίγο αλεύρι και αδειάστε το μείγμα. Ψήστε το κέικ στους 170 c για 1 ώρα. Αφήστε το να κρυώσει μέσα στην φόρμα και κόψτε το σε μερίδες. Για το σιρόπι , βράστε όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά. Όσο είναι ζεστό το σιρόπι, περιχύστε το κέικ να πάει παντού.

Thursday, February 3, 2011

ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ




στήθος κοτόπουλο φιλέτο 500 γρ.
χυμό από 2 πορτοκάλια
μέλι 1 κ.σ.
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
κουρκουμά 1 κ.γ.
πάπρικα 1 κ.γ.
ελαιόλαδο 2 κ.σ.
αλάτι
πιπέρι
σουσάμι

Κόψτε το κοτόπουλο σε κυβάκια και βάλτε το σε ένα βαθύ μπολ. Περιχύστε με τον χυμό πορτοκάλι, βάλτε το ελαιόλαδο, το μέλι, το ξύσμα και τον κουρκουμά. Ανακατέψτε πολύ καλά ώστε η μαρινάδα να πάει παντού. Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και αφήστε το κοτόπουλο στο ψυγείο για 4 ώρες. Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με σουσάμι. Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε ξύλινα σουβλάκια και ψήστε στο γκριλ του φούρνου ή στα κάρβουνα. Σερβίρετε με πιτούλες και γαρνίρετε με φέτες πορτοκάλι.