Wednesday, May 25, 2011

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΟΑΝΘΟΥΣ ΚΑΙ ΦΕΤΑ

σπαγγέτι 500 γρ.
κολοκύθια με ανθό 4
καρότο 1
φέτα 300 γρ.
φρέσκο κρεμμύδι 1
σκόρδο 1 σκ.
άνηθο
ελαιόλαδο
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βράστε τα ζυμαρικά "να κρατάνε¨.Τρίψτε τα κολοκύθια και το καρότο σε χοντρό τρίφτη και καθαρίστε τους κολοκυθοανθούς.  Σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο σε ελαιόλαδο και προσθέστε το κολοκύθι και το καρότο. Βάλτε  και τους ανθούς ψιλοκομμένους ή ολόκληρους. Αφήστε να σοταριστούν για δέκα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία όλα μαζί τα υλικά, ανακατεύοντας τακτικά. 
Τέλος βάλτε την φέτα σε κυβάκια και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει και να δημιουργηθεί μια κρέμα. Εαν η φέτα είναι αλμυρή μην βάλετε καθόλου αλάτι στα λαχανικά.  Όταν η φέτα λιώσει τελείως, σβήστε την φωτιά και ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την σάλτσα. Σερβίρεται αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Sunday, May 15, 2011

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΑ

αρμπόριο 1 1/2 κούπα
φρέσκο κρεμμύδι 2 κ.σ.
φινόκιο ψιλοκομμένο 4 κ.σ.
αρακά φρέσκο 1/2 κούπα
καρότα 2
αγκινάρες 4
άνηθο 2 κ.σ.
δύοσμο 1 κ.σ.
ζωμό λαχανικών 4 κούπες
λευκό κρασί 1/2 κούπα
χυμό από 1 λεμόνι
παρμεζάνα 100 γρ.

Καθαρίστε τον φρέσκο αρακά και τις αγκινάρες. Βράστε τα για 15 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμυδάκι και το φινόκιο σε λίγο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέστε το καρότο και το ρύζι. Ανακατέψτε για 2-3 λεπτά και σβήστε με το κρασί και τον χυμό λεμονιού. Βάλτε τον αρακά και τις αγκινάρες και αλατοπιπερώστε το φαγητό. Προσθέστε τον ζωμό λίγο-λίγο κάθε φορά, περιμένοντας να απορροφηθεί και αφήστε το φαγητό να βράζει σε χαμηλή θερμοκρασία. Όταν απορροφήσει όλα τα υγρά (περιπού 20 λεπτά) κατεβάστε από την φωτιά και προσθέστε την παρμεζάνα. Σερβίρετε αμέσως ζεστό,  με ψιλοκομμένο άνηθο και δύοσμο.