Wednesday, July 6, 2011

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΑΡΤΥ ΤΟΥ DONKEY AND THE CARROT

 To http://donkeyandthecarrot.blogspot.com/   γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια δίπλα στην θάλασσα  στο Πόρτο Γερμενό. Το μέρος που έγινε το πάρτυ ήταν πανέμορφο, δίπλα στην θάλασσα και ιδανικό για τα πιτσιρίκια. 
Έτσι λοιπόν διαλέξαμε το αγαπημένο μας νησί και μαγειρέψαμε μια συνταγή για τους φίλους του Donkey.
Η Φοίβη που είναι η μαμά του Donkey, γλυκειά, χαμογελαστή και γενναιόδωρη μας υποδέχτηκε με σπιτική κανελάδα από την Κω και συνεχώς φρόντιζε  να μην μας λείψει τίποτα!
Τα φαγητά ήταν όλα εξαιρετικά και το Βενετσιάνικο Παστίτσιο της Φοίβης έκλεψε την παράσταση!
Για περισσότερες λεπτομέρειες και φωτογραφίες κάντε κλίκ  http://donkeyandthecarrot.blogspot.com/2011/07/eat-pray-blog-donkeys-party-part-2-lets.html

Το Food4Peace ετοίμασε Κρητικά Καλτσούνια
για το φύλλο
αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
ελαιόλαδο 1/2 νεροπότηρο
νερο χλιαρό 2 ποτήρια
τσικουδιά 1 σφηνάκι
αλάτι 1 κ.γ.
σουσάμι
κρόκο 1 χτυπημένο με νερό

για την γέμιση
μυζήθρα 1 κιλό
αβγά 2
δυόσμο φρέσκο 2 κ.σ.

Βάλτε σε ενα μπολ το αλεύρι αφού το κοσκινίσετε, ρίξτε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε με τα χέρια μέχρι να γίνει μια ζύμη λεία και απαλή. Βάλτε την σε πλαστική μεμβράνη και αφήστε την στο ψυγείο όσο ετοιμάζετε την γέμιση. 
Ετοιμάστε τη γέμιση ανακατεύοντας την μυζήθρα με το δυόσμο και τα αβγά ελαφρά χτυπημένα. 
Χωρίστε τη ζύμη σε μπαλάκια για ευκολία στο άνοιγμα. Αλευρώστε καλά μια επιφάνεια και ανοίξτε κάθε μπαλάκι ζύμης σε λεπτό φύλλο, με τον πλάστη. Με ενα πιατάκι μικρό κόψτε με τη ρόδα ή με μαχαίρι από κάθε φύλλο στρογγυλά κομμάτια. Στο κέντρο κάθε κομματιού βάλτε μια κουταλιά γέμισης και διπλώστε αντικριστά προς το κέντρο ώστε να σχηματιστεί ένα τετράγωνο καλιτσούνι. Τοποθετείστε τα καλιτσούνια σε λαδωμένα ταψιά ς, αλείψτε την επιφάνειά τους με αυγό και πασπαλίστε με σουσάμι. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να ψηθεί το φύλλο, περίπου 20 λεπτά.

 Και με αυτή την ανάρτηση το Food4peace, κατεβάζει ρολά και σας εύχεται
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
 Ευχαριστώ πολύ όλους όσους με ακολουθήτε πάντα στις νέες αναρτήσεις και για τα σχόλια που μου αφήνετε!Θα τα πούμε από Σεπτέμβρη με καινούργιες συνταγές και νέες γεύσεις!