Tuesday, September 27, 2011

ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ


 Η συνταγή είναι από το  τεύχος  του Γαστρονόμου "καιρός για μελιτζάνες" Σεπτέμβριος 2011

πένες 500 γρ.
μελιτζάνες φλάσκες κυβάκια 2 κιλά
κρεμμύδια ψιλοκ. 2
ντομάτες τριμμένες 1 κιλό
ελαιόλαδο 100 ml
μοσχοκάρυδο 1κ.γ
βασιλικό 1 φλιτζ.
μπαχάρι 1/2 κ.γ.
φέτα 300 γρ.
αλάτι , πιπέρι


γιαούρτι 1 κιλό πλήρες
αβγά 5
σουσάμι

Βράστε τα ζυμαρικά 3 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες.
Σε ένα μπολ βάλτε το γιαούρτι , αλατοπίπερο και τα αβγά και ανακατέψτε απαλά να ομογενοποιηθούν. Αφήστε για λίγο στο ψυγείο να δέσει. 
Ξεπικρίστε τις μελιτζάνες και τηγανίστε τους κύβους σε αρκετό λάδι για 2 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. 
Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι για 8 λεπτά. Βάλτε και τις ντομάτες και αφήστε να πάρουν βράση. Χαμηλώστε την θερμοκρασία και αφήστε να δέσει η σάλτσα για 25 λεπτά. Προσθέστε τον βασιλικό, τα μπαχαρικά και σβήστε την φωτιά.
Ανακατέψτε τα έτοιμα ζυμαρικά με την σάλτσα ντομάτας και τις μελιτζάνες.
Λαδώστε ένα ταψί διαμέτρου 32-34 εκ.  και στρώστε το μείγμα των ζυμαρικών ομοιόμορφα. Σκορπίστε από πάνω την φέτα θρυμματισμένη. Από πάνω καλύψτε με το μείγμα γιαουρτιού. Ισιώστε την επιφάνεια και πασπαλίστε με σουσάμι.
Ψήστε στους 170 c για 30  λεπτά περίπου μέχρι να κάνει μια καφέ κρούστα. 

Friday, September 23, 2011

ΕΦΤΑ/ MY 7 LINKS

Η Αγγελική από το Λεμόνι και Κανέλα με προσκάλεσε να πάιξω στο παιχνίδι My 7 links! Ευκαιρία λοιπόν να θυμηθώ παλιές συνταγές και να μοιραστώ τις αγαπημένες μου!

1. H πιο όμορφη ανάρτηση μου
ΖΟΥΜΕΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ



2. Η πιο δημοφιλής ανάρτηση
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΠΟΥΦΕ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

3.  Η πιο αμφιλεγόμενη ανάρτηση
ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΠΕΠΟΝΙ, ΡΟΔΑΚΙΝΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ

4. Η πιο χρησιμη ανάρτηση
ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΑΦΡΑΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΨΩΜΙ ΤΟΣΤ

5. Η ανάρτηση που δεν έλαβε την προσοχή που της άξιζε
ΤΟΣΤΑΚΙΑ ΡΟΛΑ ΜΕ  ΣΟΛΟΜΟ

6. Το ποστ του οποίου η επιτυχία με ξάφνιασε
ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΡΑΒΙΟΛΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

7. Το ποστ για το οποίο είμαι πολύ περήφανη 
 ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΜΕ FINGER FOOD

Monday, September 19, 2011

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ

 αλεύρι για όλες τις χρήσεις 250 γρ.
 μαγιά 1/2 φακ.
νερό χλιαρό 125 ml
 ελαιόλαδο 3 κ.σ.
 αλάτι  1/4 κ.γ.
 χυμο λεμόνι 2 κ.γ.
πατάτες 300 γρ.
κολοκυθάκια 300 γρ
μυζήθρα 400 γρ.
αβγό 1
δύοσμο 2 κ.σ.
ελαιόλαδο 3 κ.σ.
αλάτι, πιπέρι

Σε μια βαθιά λεκάνη βάλτε το αλεύρι και ανακατέψτε με τη μαγιά και το αλάτι.Κάνετε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίξτε τα υγρά. Ανακατέψτε με τη σπάτουλα και έπειτα ζυμώστε για λίγο μέχρι να αποκτήσετε μια ελαστική ζύμη. Αφήστε τη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
 Κόψτε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές ροδέλες και αλατίστε τα. Ανακατέψτε πολύ καλά την μυζήθρα με το αβγό και τον δυόσμο και αλατοπιπερώστε.
 Ανοίξτε την  ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο λίγο μεγαλύτερο από την ταρτιέρα. Αλείψτε τη ταρτιέρα με λάδι και απλώστε το φύλλο.
Πάνω από το φύλλο βάλτε την μισή ποσότητα από την μυζήθρα, στρώστε τις πατάτες ομοιόμορφα, βάλτε την υπόλοιπη μυζήθρα και τέλος στρώστε ομοιόμορφα τα κολοκυθάκια. Περιχύστε με το ελαιόλαδο και ψήστε στους 180 c μέχρι να ροδίζει καλά η ζύμη, περίπου 30-40 λεπτά.
Το φύλλο για την τάρτα είναι από την Ιωάννα που έχει το εξαιρετικό  food blog  http://foodjunkie.eu/ και όπως εξηγεί το φύλλο είναι πιο κοντά στη ζύμη για πίτσα και    γίνεται αφράτο και μαλακό! Εγώ θα προσθέσω ότι είναι πολύ εύκολο και πεντανόστιμο!

Monday, September 12, 2011

ΜΠΟΥΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΕΣΤΟ


μπουτάκια κοτόπουλο 6
φύλλα βασιλικού 1 κούπα
κουκουνάρια 1 κ.σ.
παρμεζάνα τρ. 1/2 κούπα
ελαιόλαδο 1/2 κούπα
σκόρδο 2 σκ.
αλάτι
πιπέρι



Πλύντε και στεγνώστε καλά τον βασιλικό. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα multi και αλατοπιπερώστε ελαφρα. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
Αλείψτε τα μπουτάκια με την σάλτσα πέστο να πάει παντού, με την βοήθεια ενός πινέλου. Σκεπάστε τα με πλαστική μεμβράνη και αφήστε τα να μαριναριστούν στο ψυγείο για 2 ώρες.
 Βάλτε τα σε ενα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 c μέχρι να ροδίσουν καλά. 

Monday, September 5, 2011

ΤΟ FOOD4PEACE ΠΑΕΙ ΝΕΜΕΑ

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη ανήκει στις Μεγάλες Μέρες της Νεμέας και στα φημισμένα κρασιά της.  To food4peace βρέθηκε εκεί το Σάββατο 2  Σεπτέμβρη όπου όλα τα οινοποιεία ήταν ανοιχτά  με πολλές εκδηλώσεις, ξεναγήσεις και κυρίως δοκιμές των περίφημων κρασιών της Νεμέας.
 

 Τα οινοποιεία είναι επισκέψιμα όλο τον χρόνο για δοκιμές, ξεναγήσεις στους αμπελώνες και στους χώρους οινοποίησης αλλά και για αγορά κρασιών σε χαμηλότερες τιμές.
Ευχαριστώ την Γιάννα και τον Φάνη για τις εξαιρετικές φωτογραφίες!

Thursday, September 1, 2011

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

Καλό μήνα και καλή επιστροφή σε όλους! Επιστρέψαμε από την όμορφη Κρήτη με πολύ ωραίες αναμνήσεις και κρατώντας τις καλύτερες στιγμές. Είναι ωραίο να γυρνάς στο σπίτι  όσο καλά και να έχεις περάσει στις διακοπές.

Για μας είναι ένας ξεχωριστός χειμώνας γιατί η οικογένεια μας θα μεγαλώσει...λίγο πριν τα Χριστούγεννα περιμένουμε το νέο μέλος! Είμαι έγκυος και η Μαργαριτούλα περιμένει με αγωνία το αδερφάκι της!

Καλό φθινόπωρο και καλό χειμώνα να έχουμε όλοι, με καινούργιες και νόστιμες συνταγές.