Thursday, November 17, 2011

ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ


  σπαγγέτι 500 γρ.
 ελαιόλαδο 1/2 φλ.
 σκόρδο ψιλοκομμένο 2 σκ.
κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
 ντομάτες τριμμένες 2 φλ.
 παστή αντζούγια 6 φιλέτα
 ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι 2 κ.σ.
 πελτέ ντομάτας 2 κ.σ
 κάπαρη 4 κ.σ
πάπρικα 1/2 κ.γ.
καυτερή πιπεριά μικρή 1
μαϊντανό

Σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο και μόλις πάρουν χρώμα βάλτε τις ντομάτες. Αφήστε να βράσουν σε μέτρια θερμοκρασία περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Προσθέστε τις αντζούγιες, την κάπαρη, τον πελτέ, τις ελιές την πάπρικα και την κόκκινη πιπεριά ολόκληρη. Αφήστε να βράσουν όλα μαζί τα υλικά για άλλα 10 λεπτά. Βράστε τα ζυμαρικά  και σερβίρετε με την σάλτσα, φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τριμμένη παρμεζάνα.

Tuesday, November 8, 2011

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΛΕΜΟΝΑΔΑ, ΘΥΜΑΡΙ ΚΑΙ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


κοτόπουλο φιλέτο  500 γρ.
κριθαράκι 200 γρ.
κρεμμύδι 1 μεγάλο
σκόρδο 1 σκ.
λεμονάδα με ανθρακικό 180 ml
λευκό κρασί 50 ml.
ζωμό κοτόπουλο
δαφνόφυλλα 2
θυμάρι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι


Κόψτε το κοτόπουλο σε μπουκιές. Σοτάρετε σε  ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά το κοτόπουλο και προσθέστε το  κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο. Όταν μαλακώσει  το κρεμμύδι σβήστε με το κρασί. Αφήστε λίγα λεπτά να εξατμιστεί και προσθέστε την λεμονάδα και τα δαφνόφυλλα. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία για 15  λεπτά περίπου.
Βάλτε το κριθαράκι , αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατέψτε ελαφρά να ανακατευτεί με το κοτόπουλο. Ρίξτε το ζωμό ζεστό (η αναλογία είναι 1 κριθαράκι προς 3 ζωμό) και αφήστε να βράσει   σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας απαλά.
Σερβίρετε αμέσως ζεστό. Το φαγητό με την λεμονάδα έχει μια γλυκιά λεμονάτη γεύση.