Tuesday, December 27, 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΣΤΕΦΑΝΙ ΑΠΟ ΜΠΙΣΚΟΤΑ





ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Για να φτιάξετε το Χριστουγεννιάτικο στεφάνι από μπισκότα, φτιάξτε την βασική συνταγή για μπισκότα που θα βρείτε  εδώ  ή όποια άλλη συνταγή για μπισκότα σας αρέσει.
Κόψτε την ζύμη με κουπ ατ σε σχήμα αστεράκι και βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα, φτίαχνοντας ένα στεφανάκι. 
Πατήστε καλά την ζύμη στις ενώσεις ώστε να κολλήσουν καλά μεταξύ τους. Βάλτε σε κάθε ένωση από ένα καραμελάκι. Στο αστεράκι που  είναι στην κορυφή κάντε μια τρυπούλα, όπως στην φωτογραφία.
Ψήστε σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής και αφήστε το να κρυώσει καλά.


Sunday, December 18, 2011

ΓΛΥΚΑ ΡΟΛΑ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΛΑ

φύλλο κρούστας
βούτυρο λιωμένο
ζάχαρη
κανέλα
καρύδια
άχνη


Ανακατέψτε σε ένα μπολ την ζάχαρη, την κανέλα και τα χονδροκομμένα καρύδια. Στρώστε τα φύλλα στον πάγκο σας και βουτυρώστε τα με ένα πινέλο. Κόψτε τα στην μέση. Απλώστε με την βοήθεια ενός κουταλιού λίγη από την γέμιση σε κάθε φύλλο. Τυλίξτε πρώτα σε ρολό και έπειτα στρίφτε το όπως στην φωτογραφία. Επαναλάβετε το ίδιο με όλα τα φύλλα.
Τοποθετείστε τα ρολάκια σε βουτυρωμένη φόρμα για μάφιν. Αλείψτε με ένα πινέλο, λίγο λιωμένο βούτυρο την επιφάνεια τους και ψήστε στον φούρνο στους 170 C για 30 λεπτά ,μέχρι να ροδίσουν καλά τα φύλλα. Βγάλτε από τον φούρνο, αφήστε τα να κρυώσουν και πασπαλίστε με άχνη και κανέλα. Βάλτε τα σε χάρτινες θήκες για μάφιν και σερβίρετε.

Monday, December 12, 2011

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ ΠΑΖΛ


αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κούπες
μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γ.
βούτυρο 1/2 κούπα
αβγό 1
ζάχαρη 2/3 κούπας
βανίλια 1
αλάτι 1/4 κ.γ.
κρόκος αβγού 1
κόκκινο και μπλέ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Σε ένα μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και την βανίλια. Χτυπήστε στο μίξερ, το βούτυρο με την ζάχαρη σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, βάλτε το αβγό και χτυπήστε τα όλα μαζί για 2 λεπτά. Βάλτε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια ζύμη ελαστική και μαλακιά. Βγάλτε την ζύμη και καλύψτε με πλαστική μεμβράνη. Βάλτε την στο ψυγείο για 45 λεπτά. . Στρώστε ενα αντικολλητικό χαρτί στον πάγκο σας και ανοίξτε την ζύμη με τον πλάστη σε μακρόστενο σχήμα.
Κόψτε σχήματα με χριστουγεννιάτικα κουπ ατ και βγάλτε τα προσεχτικά από την ζύμη.
Μοιράστε τον κρόκο σε δυο μικρά μπολάκια και ρίξτε 1-2 σταγόνες ζαχαροπλαστικής. Ανακατέψτε με πινελάκι και χρωματίστε τα μπισκοτάκια που έχετε βγάλει. 
Μεταφέρετε  το πάζλ και τα μπισκότα σε ένα ταψάκι  με το αντικολλητικό χαρτί.
Ψήστε στους 200 c μέχρι τα μπισκότα να ροδίσουν ελαφρά. Αφήστε τα να κρυώσουν και μετά βγάλτε τα από το ταψί.