Tuesday, January 24, 2012

ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΜΠΑΛΣΑΜΙΚΟ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ









ζυμαρικά 500 γρ.
χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο 4
κρεμμύδια ξερά ροδέλες 3
μπαλσάμικο 2 κ.σ.
ζάχαρη 2 κ. γ.
θυμάρι 1κ.γ.
ελαιόλαδο
παρμεζάνα τριμμένη
αλάτι
πιπέρι

Βράστε τα ζυμαρικά "να κρατάνε". Αλατοπιπερώστε και σοτάρετε σε ελαιόλαδο τα χοιρινά φιλέτα. Αφήστε τα σε μέτρια θερμοκρασία να πάρουν ενα χρυσό χρώμα και από τις δυο πλευρές. Όταν είναι έτοιμα, βγάλτε από το τηγάνι και αφήστε τα κατά μέρος. 
Βάλτε λίγο ελαιόλαδο ακόμα στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και μαλακά. Βάλτε την ζάχαρη, το θυμάρι και σβήστε με το μπαλσάμικο. 
Ανακατέψτε και αφήστε για 2-3 λεπτά να βράσουν. Βάλτε τα φιλέτα πάλι στο τηγάνι και αφήστε να μαγειρευτούν όλα μαζί για 6-7 λεπτά. Βάλτε τα ζυμαρικά στο τηγάνι και ανακατέψτε προσεχτικά να πάει παντού η σάλτσα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστά.

12 comments:

Peter M said...

OPA Eirini! Eftiakses ena geuma san apo taverna...bravo!

eleni said...

Καταπληκτικό το φαγητό σου!Γειά στα χέρια σου!Καλό βράδυ!!!

Λίλα said...

Και μόνο που το βλέπεις σε ξεσηκώνει να μπεις στην κουζίνα!

Χρυσαυγή said...

Υπέροχο πιάτο.

ΕΛΕΝΑ said...

Υπέροχο!
Τα φιλέτα φαίνονται πολύ ζουμερά και τα καραμελωμένα κρεμμυδάκια λαχταριστά!
Φιλιά!

Penelope said...

Πολύ μου άρεσε που "πέρασες" τα ζυμαρικά σου μέσα από τα υλικά στο τηγάνι Ειρήνη. Έτσι η γεύση τους γίνεται σαφώς καλύτερη και "παίρνει" αυτό "το κάτι" παραπάνω που κάνει ένα πιάτο να ξεχωρίζει.
Πολύ ωραίο.

malgeo said...

Οι φωτό για να τρέχουν τα σάλια και η συνταγή απολαυστική...το βραβείο όλο δικό σας...http://executivecook.blogspot.com/2012/01/blog-post_27.html

Conna said...

Απίστευτο πιάτο .. !!!!

Συγχαρητήρια Ειρήνη

Φιλιά πολλά

Ροδάνθη said...

Πολύ καλό θα το φτιάξω κάποια στιγμή ειδικά με τα κρεμμυδάκια μια γλύκα θα είναι,καλό βράδυ.

manousina said...

Ένα υπέροχο πιάτο ζυμαρικών, φαντάζομαι την νοστιμιά των κρεμμυδιών

donkey and the carrot said...

Θέλω να μου μαγειρέψεις!!

rinaki said...

το έφτιαξα με τηγανητές πατάτες και η σάλτσα με το μπαλσάμικο και τα κρεμμύδια μου άρεσε πολύ!