Monday, March 19, 2012

ΑΤΟΜΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΑ


φύλλο κρούστας 1 πακέτο
γάλα 1 λίτρο
αβγά 4
ζάχαρη 150 γρ.
σιμιγδάλι 100 γρ
ξύσμα πορτοκάλι
βανίλια 1
βούτυρο 1 1/2 κ.σ.
βούτυρο λιωμένο 200 γρ.

ζάχαρη 500 γρ
νερό 250 ml
λεμόνι χυμό 2 κ.γ.

Για την κρέμα βάλτε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τα αβγά, την ζάχαρη, 1 1/2 κ.σ. βούτυρο, την βανίλια και το ξύσμα. Βράστε σε μέτρια θερμοκρασία ανακατεύοντας με εναν αβγοδάρτη. Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα, βάλτε το σιμιγδάλι και ανακατεύετε συνεχώς. Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα (θέλει ελάχιστα λεπτά) την βγάζετε από την φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει ελαφρά. 
Πάρτε ένα φύλλο κρούστας , αλείψτε με ένα πινέλο λίγο από το λιωμένο βούτυρο και διπλώστε στα δυο. Βάλτε μια κουταλιά  γεμάτη κρέμα και κλείστε όπως στην φωτογραφία παραπάνω. Κάντε το ίδιο με όλα τα φύλλα. 
Αλέιψτε με βούτυρο ένα ταψί και αραδειάστε τα ατομικά γαλακτομπούρεκα. Με ένα πινέλο αλείψτε και την επιφάνεια τους με λιωμένο βούτυρο. Ψήστε στους 180 C  για 1 ώρα. 
Για το σιρόπι, βάλτε σε μια κατσαρόλα την ζάχαρη με το νερό και τον χυμό λεμόνι και βράστε για 10 λεπτά, ανακατεύοντας.
Όταν βγάλετε το γαλακτομπουρεκο από τον φούρνο και είναι ζεστό,σιροπιάστε μέσα στο ταψί με το κρύο σιρόπι. 




14 comments:

Pansofix said...

Ειλικρινά εδώ είναι που ταιριάζει: Τα λόγια περιττεύουν!!!

peps said...

τα αγαπημένα μου!!! και οι φωτό σκίζουν!!!

ΕΛΕΝΑ said...

Τι λαχταριστά που δείχνουν!!!!
Το γαλακτομπούρεκο είναι γλυκάκι που κανείς δεν μπορεί να του αντισταθεί!
Καλή βδομάδα!

Μarion, said...

Γεια σου Ειρήνη. Σε χάσαμε βρε κορίτσι.

Ωραίο το γλυκάκι σου σήμερα. Ετσι είναι και πολυ βολικό το γαλακτομπούρεκο έτοιμο σε μερίδες.

Φιλιά

Χρυσαυγή said...

Μου αρέσει το ατομικό του πράγματος! Αν και προτιμώ την κρέμα του γαλακτομπούρεκου και όχι τόσο το φύλλο, τα δικά σου μου αρέσουν γιατί είναι πολύ ευπαρουσίαστα!!

Peter M said...

Eirini, ta atomika Galaktoboureka eginan telia!

Αγγελικη Ν said...

Είναι που κάνω δίαιτα, είναι το γλυκό που μου αρέσει, είναι η συνταγή υπέροχη, είναι και η φωτογραφίες (όπως πάντα) καταπληκτικές, μου έρχεται να λιποθυμήσω....

Ερμιόνη said...

Καλημέρα Ειρήνη μου!!
Αγαπημένο γλυκάκι το γαλακτομπούρεκο! Ωραίο το άρωμα πορτοκάλι που χρησιμοποίησες και πάρα πολύ όμορφη η ατομική παρουσίαση του γλυκού!
Να έχεις μια πολύ πολύ όμορφη μέρα!

ΕΛΕΝΗ said...

Είναι τέλεια και υπέροχα αρωματισμένα!!!Καλό βράδυ!

Kitchen Stories said...

Όμορφα και με κέφι φτιαγμένα!

Πόσες φορές το έχω επιθυμήσει να το φτιάξω έτσι και πάντα το αναβάλω λόγω χρονοβόρας διαδικασίας...
Μας έβαλες τα γυαλιά Ειρήνη μου.

Έξοχα!
Ζ.

Ροδάνθη said...

Εγω ήδη το έγραψα και θα το φτιάξω το Πάσχα τέλειοοοοο!!!!!!!Καλό βράδυ!!!

Greek food online review said...

Το γλυκό είναι τρομερό! Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το ατομικό. Γιατί γίνεται γαλακτομπούρεκο και ομαδικό; Εγώ πάντα έχω το ατομικό μου ταψί πάντως!

Πέτρος,
Greek Food Shop

Roula T. said...

Καλημέρα Ειρήνη και καλώς σε βρήκα!!!
Είναι από τα αγαπημένα μου γλυκά και το δικό σου δείχνει πραγματικά τέλειο.

ΖέΤα said...

Το έκανα. Μου σβολιάσε η κρέμα, αλλά περιμένω να ψηθούν για να δω το αποτέλεσμα!